Press "Enter" to skip to content

RADNIČKI SAVLADAO VALJEVO POSLE ODLIČNE ODBOJKAŠKE PREDSTAVE

U 20. kolu Prve lige Srbije odbojkašice Radničkog su posle velike borbe u jednoj od najboljih utakmica ove sezone u hali “Studenta, porazili domaće Valjevo rezultatom 3-2 (19-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-6). Utakmica je odigrana u ranije umesto u sledeće subotu na zahtev Beograđanki a zbog obaveza njihovog trenera Nikole Milosavljevića u reprezentaciji Srbije.

BLAGOJEVIC

Sjajno odbojkaško veče, puno lepih poteza, preokreta i taktičkih zamisli i zaslužena pobeda kvalitetnijeg sastava gošći koji su u svojim redovima imali “superligaškog” tehničara Jovanu Simić. Odliča igra ekipe Branislava Rupnjaka u kojoj su se istakle sve igračice a posebno srednji bloker Tamara Blagojević, koja je odigrala najbolju utakmicu u dresu Valjeva.

Meč je protekao u visokom ritmu a Valjevke su bile bolje na početku utakmice i vodile 4-0, 6-2, 8-5 i 11-8. Zahvaljujući Jovani Simić i njenoj perfektnoj distribuciji napada, gošće su uspele da naprave brejk, preuzmu vođstvo 11-12 i da povedu 14-19 što je Radničkom omogućilo da u završnici osvoji prvi set.

Na krilima odlične serije servisa Bojane Čelić, Valjevo briljantno otvara drugi set i stiže do rekordnog vođstva od 8-0 i 10-3. Radnički uzvraća za 11-8 ali domaće igračice odolevaju i ponovo stižu do lepe prednosti 16-11. Jovana Simić i Šafian preuzimaju odgovornost i donose Beograđankama deficit od samo jednog poena (17-16). Ipak, Valjevo odbija i ovaj napad, serijom od 4-0 stiže do 21-16. Radnički se ne da i poslednjim naporom ponovo unosi rezultatsku neizvesnost kod 22-21 ali Valjevke ne greše kad je bilo najpotrebnije i uspevaju da izjednače na 1-1.

Domaće odbojkašice su bile vrlo uspešne na otvaranju trećeg seta kada su povele 4-1, potom su ušle u kontra ritam napravivši nekoliko servis greški. Radnički koristi ovu priliku, izjednačuje na 7-7 i pravi razliku 13-17, odnosno 15-19. Ekipa Branislava Rupnjaka ulazi u seriju uspešnih akcija i smanjuje 20-22. Završnica ovog seta bila je uzbudljiva, razigrala se Tea Simić, Valjevo je na korak do brejka 22-23 i 23-24 ali kvalitetnije gošće ne dozvoljavaju preokret i rešavaju ovaj set u svoju korist.

Posle izjednačenja na početku četvrtog seta 3-3, uspešni servisi Tee Simić donose Valjevu prednost 6-3 i domaćin održava ovu prednost zahvaljujući odličnoj Blagojevićevoj i Bojani Čelić za 17-14, 18-14. Radnički je zapretio kod 18-17, Tea Simić je odlično odigrala za 19-17 i 21-18. Valjevke ovog puta ne greše u uzbudljivoj završnici i izjednačavaju na 2-2.

Umor, pad koncentracije ali i dosta nesrećnih okolnosti za ekipu Valjeva u taj brejku omogućavaju Radničkom da povede 2-5 i 3-10 što je na kraju i prelomilo meč u korist gošći. Zaslužen trijumf Radničkog ali i izvanredan otpor domaćih odbojkašica u jednoj najboljih utakmica ove sezone na “Studentu”.

Na fotografiji je Tamara Blagojević u akciji na jednoj od ranijih utakmica Valjeva ove sezone.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *