Press "Enter" to skip to content

RADNIČKI PORAŽEN U LEŠNICI

U 10. kolu Kolubarsko-mačvanske lige Radnički je gostovao u Lešnici i doživeo poraz od domaćeg Borca 0-1 (0-1). Narandžasto-plavi su pružili bledu partiju iako su nastupili bez povređenog Miloša Raševića i na kraju su zasluženo izgubili.

RADNIČKI-LEŠNICA
Na fotografiji je detalj sa utakmice Radničkog i Borca sa stadiona na Senjaku iz pripremnog perioda

Domaćin, koji se za divno čudo nalazi u donjem delu tabele i koji je letos na pripremnoj utakmici protiv Radničkog na Senjaku ostavio odličan utisak, bio je sve vreme bolji protivnik, napravio više pravih prilika i na kraju slavio bez pogovora. U Borcu se pojavio Goran Matić koji je bio suspendovan što je dosta značilo “crvenima” iz Lešnice. Jedini gol je postignut u 30. minutu kada je Borac dugom loptom nabačenom pred gol gostiju, pokušao da dođe do šanse. Lopta je preskočila Đurića, Vasić ju je imao na nozi ali je ona stigla do Miloša Jovanovića koji je iskosa sa leve strane šutirao snažno punom nogom u dalji ugao, lopta se odbila od stative i završila iza leđa golmana Rankovića.

Radnički nije stvorio puno šansi a najizgledniju je imao Ristović koji je iz slobodnog udarca sa tridesetak metara naterao čuvara mreže domaćina, Dragićevića da se izvije i izbaci loptu u korner.

Iako je ovo bio četvrti prvenstveni neuspeh ekipe sa Petog puka, ona je još uvek u igri za vrh tabele jer je liga izuzetno ujednačena pošto Mačva na čelu ima 18 bodova a Radnički je šesti sa četiri boda manje. Izabranike Vladice Petrovića sada očekuju dve uzastopne utakmice na svom terenu, prvo protiv Cera iz Petkovice a potom na Peti puk stiže Drina iz Ljubovije.

Stadion “FK Borac” u Lešnici. Gledalaca 200. Sudija Srećko Stojadinović iz Kostolca. Žuti kartoni Trifunović i Matić (Borac), Stefan Marković i Čvorić (Radnički).

BORAC: Dragićević, Marinković (od 46. Pavlović), Stojanović, Nikolić, Radenko Trifunović, Momčilo Jovanović (od 87. Avramović), Goran Matić (od 93. Filip Trifunović), Nestorović, Glišić, Nikola Marković, Miloš Jovanović.

RADNIČKI: Ranković, Stefan Marković (od 55. Vasiljević), Simeunović, Đurić, Petrović (od 55. Aleksandar Matić) , Milanović (od 75. Čvorić), Vasić (od 65. Mihailović) , Živanić, Ašković, Ristović, Živanović.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *