Press "Enter" to skip to content

RADNIČKI ODNEO CEO PLEN ODLIČNOJ EKIPI LIPOLISTA

Debi Vladice Petrovića na klupi Radničkog bio je berićetan za narandžasto-plave koji su u 5. kolu Kolubarsko-mačvanske zone savladali odličan sastav Lipolista u gostima 2-1 (2-1). Zanimljiv duel sa dosta uzbuđenja na stadionu u Bogosavcu pošto teren Lipolista još uvek nije spreman, otvorio je u 5. minutu Ristović koji je lepim udarcem glavom prebacio domaćeg golmana Vučinića obezbedivši gostima rano vođstvo. Lipolist, čije boje brane bivši igrač Prova, Jošić, zatim nekadašnji igrač šabačke Mačve Adamović kao i Popović, krenuo je u napad i napravio nekoliko prilika ali je odbrana Radničkog bila sigurna na čelu sa Rankovićem. Posle jedne efektne odbrane Rankovića u 42. minutu, Valjevci su odigrali brz kontranapad, Živanović je uradio ceo posao a Milanović je samo poturio nogu za 2-0. I kada su svi pomislili da će se na odmor otići sa velikom prednošću Radničkog, u sudijskoj nadoknadi je Ljuština lepim udarcem sa nekih petnaestak metara smestio loptu u mrežu ekipe sa Petog puka probudivši nade domaćina u eventualni preokret u nastavku.

ILIJA MILANOVIC
Igrači Radničkog Ašković i Milanović (desno) u borbi sa protivničkom odbranom na jednoj od prethodnih mečeva na Petom puku

Radnički je u drugom delu zaigrao dosta oprezno pošto je naspram sebe imao veoma kvalitetnog rivala koji je tražio način da izjednači ali je poslednja linija gostiju ovoga puta bila na visini. Ipak, u završnici je Rašević pripremio lepu priliku Milanoviću koji je pogodio spoljni deo mreže iako je ispred sebe imao potpuno prazan gol. U 90. minutu je Ranković spasao siguran pogodak kada je sa nekih pet metara odbranio udarac napadača Lipolista mada su svi na stadionu videli loptu u mreži.

U sledećem kolu ekipa Vladice Petrovića igra u Bogatiću protiv Mačve 1929.

Stadion “FK Sloga” Bogosavac. Gledalaca 150. Sudija Srećko Stojadinović iz Kostolca. Žuti kartoni Nemanja Petrović i Adamović (Lipolist) a Ranković, Simeunović, Đurić i Živanić (Radnički)

LIPOLIST: Vučinić, Čolić (u 58. Jovičić), Đorđić, Nemanja Petrović, Lazarević, Adamović, Jošić, Darko Vasiljević (u 56. Popović), Ljuština (u 65. Brus), Trifunović, Mršović.

RADNIČKI: Ranković, Marković (u 58. Veljko Vasiljević), Stevanović (u 84. Tomić), Simeunović, Đurić, Marko Petrović (u 58. Ašković), Vasić, Živanić (u 86. Čvorić), Milanović, Ristović (u 29. Rašević), Živanović.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *