Press "Enter" to skip to content

Puštena nova proizvodna linija u VODAVODI, naredne godine dodatno povećanje broja radnih mesta

Predsednik opštine Mionica Boban Janković prisustvovao je svečanom puštanju u rad proizvodne linije najsavremenije generacije fabrike „VODAVODA“ u Banji Vrujci. Novi pogon u rad su pustili ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić i kreator i osnivač brenda VODAVODA Vojin Đorđević, a ovom događaju prethodilo je potpisivanje ugovora o sponzorstvu sa Odobjkaškim savezom Srbije, kojim „VODAVODA“ postaje sponzor svih nacionalnih odbojkaških sekcija.

Predsednik opstine Mionica Boban Jankovic

– Čestitam gospodinu Đorđeviću i svim zaposlenim u kompaniji na ostvarenju još jednog poslovnog uspeha. Snažne kompanije i novi pogoni znače posao za ljude i stabilnost za lokalnu samoupravu i državu. Novi proizvodni pogoni poput ovog donose mnogobrojne koristi za našu opštinu. A jedna od najvećih su nova radna mesta. Izuzetno me je obradovala i vest da kompanija „VODAVODA“ naredne godine planira povećanje broja radnih mesta, a to znači siguran posao i stabilnu zaradu za naše građane. Ponosan sam na činjenicu da je nezaposlenost u našoj opštini na istorijskom minimumu, manja od 300 – rekao je Janković i Odbojkaškom savezu Srbije i reprezentativcima poželeo mnogo sreće na narednim takmičenjima.

Svecanost povodom pustanja u rad

Kreator i osnivač brenda VODAVODA, Vojin Đorđvić, ističe da je otvaranje nove linije proizvodnje u Banji Vrujci jedan od najvažnijih dana od osnivanja brenda. Značajnom investicijom u iznosu od 2,4 miliona evra i povećanjem proizvodnog kapaciteta, obezbeđeni su uslovi za osvajanje novih tržišta, a povećanje broja zaposlenih je od velike važnosti za lokalnu zajednicu.

– Kompanija VODAVODA je društveno odgovorna kompanija koja nesebično pruža podršku nacionalnom sportu, posebno sam srećan što gospodin Đorđević prepoznaje značaj toga. Ovo je domaća voda i svako od nas mora biti srećan kada Srbija privredno raste, da naši građani shvate značaj ekonomskog patriotizma. Važno je i za lokalnu zajednicu koja će imati benefite. Otvaranjem nove linije i povećanjem kapaciteta proizvodnje, biće omogućena dodatna ulaganja u razvoj sporta, a na taj način pomažemo našoj zemlji i rezultatima koje naši sportisti postižu širom sveta – rekao je ministar Gajić.

Nova proizvodna linija će doprineti i razvoju lokalne zajednice kroz nova zapošljavanja i očuvanju životne sredine korišćenjem energetski efikasnih sistema, ali i omogućiti veći podsticaj nacionalnom sportu, što potvrđuje i potpisivanje ugovora o sponzorstvu sa Odbojkaškim savezom Srbije.

Potpisivanje

Radujem se što ovo partnerstvo ozvaničeno u susret velikim takmičenjima koja očekuju naše selekcije u narednom periodu. Podrška mlađim generacijama je od suštinskog značaja za održavanje dobrih rezultata kojim se možemo pohvaliti. Pored podrške selekcijama, partnerstvo sa kompanijom VODAVODA podrazumeva značajne projekte koji imaju za cilj podstrek mladima da se bave odbojkom”, rekao je Đula Mešter, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Pustanje u rad

Otvaranje nove proizvodne linije je od posebnog značaja za realizaciju nedavno ugovorenog izvoza VODAVODE na tržište Kine, čime je postala jedina voda u regionu koja je dobila zvaničnu autorizaciju kineskih institucija za distribuciju u ovu državu. Pored Kine, najbrže rastućeg potrošačko tržišta sveta, nova linija omogućiće i dalju ekspanziju izvoza VODAVODE na Bliski istok, gde je već godinama jedan od najtraženijih brendova prirodne mineralne arteške vode.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *