Press "Enter" to skip to content

PSD Magleš: AKTIVNO PRAZNOVANJE

Članovi Planinarsko smučarskog društva „Magleš“ mogu se pohvaliti sa nekoliko uspešnih akcija za vreme prvomajskih praznika. Od subote 30.aprila do utorka 03.maja, četiri planinara učestvovalo je na međunarodnoj akciji u Makedoniji pod nazivom „Četiri dana četriri planine“.

psdmagkes-10 psdmagles-7 psdmagles-13

 

 

 

 

Prvi dan uspona je bio rezervisan za Galičicu (vrh Magaro 2255mnv), zatim Pelister (2601mnv), pa Jablanicu (vrh Crni kamen 2257mnv) i poslednjeg dana četvrta planina Babuna (vrh Kozjak 1747mnv). U subotu 30.aprila, desetak planinara PSD „Magleš“ išlo je „Karađorđevim stopama“, na 19. tradicionalnoj planinarsko akciji u organizaciji PK „Vrbica“ iz Velike Plane.

psdmagles-3 psdmagles-8 psdmagles-11

Organizator je spremio dve staze od 15km i 21km, kao i obilazak manastira Pokajnica, Koporin, Karaula i Radovanjski lug. Ponedeljak 02.maj, je bio rezervisan za goste iz Novog sada i obilazak podnožja Torničke Bobije. Planinari su kroz kanjon Tribuće stigli do vodopada Vesin vir, visine 25m, pa preko brdovitog sela Gornje Košlje sa vidikovca Jeličke stene uživali u pogledu na kanjon Trešnjice. Jedan od licenciranih vodiča PSD „Magleš“ bila je u istraživanju budućih destinacija u Bosni. U pitanju je ferata Bijele stene, vrh Trebevića i planinski masivi u centralnoj Bosni, Bjelašnica i Visočica.

psdmagles-5 psdmagles-4 psdmagles-14

 

 

 

 

Jedna naša planinarka učestvovala u čuvenom raftingu na Tari. I time dodala još jednu aktivnost društvu. A u međuvremenu ostali maglešovci nastavili su uređivanje i obeležavanje staza na evropskom putu E- 7, u Bačevcima, kao i na Divčibarama, od centra do vrha Golubac i Velikih pleća. Markiranje staza je deo projekta pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije. Maglešovci su aktivno proslavili prvomajske praznike.

psdmagles-1 psdmagles-2 psdmagles-15

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *