Press "Enter" to skip to content

Prošle godine u valjevskom porodilištu rođeno 1.200 beba

Međunarodni dan babica 5. maj, uvek je za ovu profesiju radan. Uz najradosniji plač novorođenčadi, i ove godine, babice Opšte bolnice Valjevo, dočekale su dan koji je posvećen njihovoj struci. U valjevskom Porodilištu radi 15 babica, a u službi Ginekologije je zaposleno preko 50 medicinskih sestara i babica koje su raspoređene na šest odseka. Godišnje se obavi oko 1.300 porođaja. U 2022. godini rođeno je 1.200 beba sa teritorije čitavog Kolubarskog okruga, a od toga 697 u Valjevu. Za prva četiri meseca u valjevskom porodilištu je obavljeno 364 porođaja i rođeno 369 beba. U porodilištu Opšte Bolnice Valjevo postoje 4 porođajne sale kao i sala za carske rezove i odeljenje babinjara gde ukupno radi 15 babica. Broj porođaja stagnira unazad 10 godina sa blagom tendencijom pada, što nije ni malo ohrabrujuće. Poređenja radi, 2016. godine zabeleženo je rođenje najviše beba u poslednjih deset godina i to 1.355.

Porodiliste
Valjevsko porodilište / Foto: OB Valjevo

Poziv babice je jedan od najlepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva. Takođe treba napomenuti da babice pomažu izgradnju zdrave porodice. Najveća nagrada za ovu plemenitu profesiju jeste svaki plač zdravo rođene bebe. Od pamtiveka ženama su tokom porođajapomagale druge žene, a suština pomoći nisu bile samo iskustvo i znanje nego i duboko razumevanje. Vešte u svojoj profesiji, babice su znale šta treba da rade kako bi pomogle ženi i bebi. Kao žene, babice, veoma dobro razumeju, šta porodilja oseća i šta joj je potrebno. Babica nije samo uz ženu dok se porađa, u okviru organizovane zdravstvene zaštite, babica pruža podršku i tokom trudnoće, kao i prvim nedeljama nakon porođaja.

Međunarodni dan babica 5. maj ustanovila je Internacionalna konfederacija babica 1992.godine. Po statističkim podacima na 100.000 stanovnika radi 32 babice, što je daleko ispod potrebnog broja.

PR služba OB Valjevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *