Press "Enter" to skip to content

Promocija knjige “Čekaonica” Stefana Stefanovića

U četvrtak, 21. decembra 2023. godine, u 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije biće održana promocija knjige “Čekaonica”, čiji je autor advokat Stefan Stefanović. O knjizi će govoriti predsednik Udruženja dramskih pisaca Srbije Zoran Stefanović i književnik Slaven Radovanović.

Cekaonica-Stefan-Stefanovic

“Čekaonica je metafora života, koji je čekaonica večnog života, u kojem ima puno iskušenja, ali Bog je uvek uz čoveka. Takođe Čekaonica je i čekanja boljeg života, države blagostanja i obećane zemlje koji su često zamka, jer je upitno da li tako nešto zaista postoji, a ulog je preveliki, ljudska duša. Naposletku, Čekaonica može biti i simbol naše zemlje Srbije koja je u izolovanoj čekaonici EU skoro dve decenije, ispred koje su se isprečili Briselski komesari i komesarke, propisi, administracija, ali i ucene, pa se nalazimo u vakuumu, poput lika iz Kafkinog “Zamka”, u kojem se uvek traže dodatni uslov da uđeš, da bi se na kraju to sve pretvorilo u put za Zemlju Nedođiju, u koju se, prema rečima vladike Nikolaja, nikad ne stiže”, kazao je o svom novom autorskom delu Stefan Stefanović.

Izdavač knjige “Čekaonica” je “Pravoslavna kultura” iz Valjeva, koja je i organizator književne večeri i promocije knjige u Valjevskoj gimnaziji.

Stefan Stefanović je član Udruženja dramskih pisaca Srbije od 2023. godine. Do sada je objavio dramu “Divlje duše”.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *