Press "Enter" to skip to content

Promocija knjige Aleksandra Misojčića “Čovek po meri šinjela – psihobiografija vojvode Živojina Mišića”

U nedelju, 11. juna 2023. godine, u 18 časova, u Svečanoj sali Osnovnog suda u Valjevu, biće predstavljena knjiga psihijatra i psihoterapeuta Aleksandra Misojčića “Čovek po meri šinjela – psihobiografija vojvode Živojina Mišića”. Uz autora, u promociji knjige učestvuju novinar Tanja Peternek, glumci Petar Božović i Tamara Aleksić, psihijatar prof. dr Časlav Hadži Nikolić i istoričar-kulturolog prof. dr Vladimir Krivošejev.

Covek-po-meri-sinjela-Aleksandar-Misojcic-1024x576

Knjiga “Čovek po meri šinjela” izdeljena je na poglavlja, od kojih svako ima za cilj da čitaocu približi neko vojvodi tipično uverenje, osećanje ili reakciju. Svako poglavlje počinje uvodom koji nije primarno analiza njegove ličnosti, ali jeste slika vremena u kojem je živeo i psihološko sredstvo povezivanja ličnog i kolektivnog narativa, koji su u ovom slučaju veoma bliski. Drugi deo svakog poglavlja je daleko više psihobiografski, ali i dalje pisan u emotivnom tonu vremena u kome je Mišić živeo.

“Doktor Misojčić spada u red onih retkih, veoma retkih profesionalaca koji su se usudili, vođeni profesionalnom radoznalošću i podstaknuti sklonošću ka profesionalnom eksperimentu, da uplove u nedovoljno delikatno istraćene i neuhvatljive vode psihobiografije kao psihološko-psihijatrijske discipline”, ocenjuje psihijatar prof. dr Časlav Hadži Nikolić.

Aleksandar Misojčić, psihijatar i psihoterapeut, rođen je u Beogradu 1974. godine. Višegodišnje psihijatrijsko iskustvo sticao je u Institutu za mentalno zdravlje, a potom u sopstvenoj psihijatrijskoj ordinaciji “Reč”. Sistemski je porodični psihoterapeut sa evropskim sertifikatom za rad. U okviru psihoterapijskog rada usko se bavi dinamikom porodičnih odnosa. Autor je knjige “Grad – psihobiografija cara Dušana”.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *