Press "Enter" to skip to content

PROGLAŠENI LAUREATI VALjEVA ZA DOSTIGNUĆA U SPORTU

Sinoć su u svečanoj sali Valjevske gimnazije, u organizaciji Sportskog saveza Valjeva, proglašeni najbolji sportisti grada za 2020. i 2021. godinu.

Svi-dobitnici-1024x683-1

Najbolji sportista Valjeva za 2021. godinu je Aleksandar Kovačević, vaterpolista Valisa i mladi reprezentativac Srbije, kome je nagradu uručio Vladimir Mišković, član Gradskog veća.

Aleksandar-Kovacevic-1024x683-1

Najuspešniji sportski kolektiv je VK Valis, koji je ušao u Super ligu Srbije, u njoj obezbedio opstanak a sada je na pragu da postane i član Regionalne vaterpolo lige. Priznanje predsedniku VK Valis, dr Nebojši Stojakoviću je predao Predrag Branković, predsednik Sportskog saveza .

VK-Valis-687x1024-1

Najbolja sportistkinja u prethodnoj godini je Maša Cvetković, talentovana plivačica PK Valis kojoj je nagradu predao Nemanja Petrović, zamenik gradonačelnika.

Masa-Cvetkovic-1024x683-1

U konkurenciji mladih sportista, najbolji je Ilija Lazarević, rvač RK Mladost dok su plivačica PK Valis, Maša Radojević i karatistkinja Andrea Krstić najbolje mlade sportistkinje a nagradu su sve troje primile iz ruku Tamare Korać, ćerke pokojnog odbojkaškog trenera, Milana Koraća.

U kategoriji najboljeg sportskog radnika laureat je Jovan Teodosić, predsednik KK Metalac. Nagradu je iz ruku Radomira Simića, sekretara Sportskog saveza, preuzeo Vladimir Marić, potpredsednik valjevskog prvoligaša.

Najbolji stručnjak je Vladimir Bošković, trener PK Valis kome je priznanje uručio Aleksandar Njegovan, član Upravnog odbora Sportskog saveza.

Jovan-Teodosic-1024x683-1

Nagradu za životno delo dobio je Tomislav Jovančić, nekadašnji košarkaš Metalca i Studenta, i proslavljeni košarkaški sudija kome je nagradu takođe predao Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza.

Tomislav-Jovancic-1024x683-1

Posthumno su priznanja dodeljena stonoteniseru Svetislavu Jovanoviću i dugogodišnjem sportskom novinaru valjevskog Napreda, Draganu Milovanoviću od strane Predraga Brankovića, predsednika Sportskog saveza.

Najbolji sportski kolektiv u 2020.godini je ASK Avako, trostruki prvak države u automobilizmu.

Avako-1024x683-1

Goran Živković, državni prvak u bodi bildingu, bio je bio najbolji sportista.

Goran-Zivkovic-1024x683-1

Priznanje za najuspešniju sportiskinju je dobila Anja Radojević, plivačica PK Valis, a najbolji mladi sportista Bogdan Angelovski iz Biciklističkog kluba Sputnjik, reprezentativac i prvak Srbije za mlađe kadete i kadete u kategorijama drumskog i MTB biciklizma.

Najuspešnija mlada sportistkinja je Natalija Tošić iz BK Sputnjik, državni prvak u MTB biciklizmu i drumskom biciklizmu u vožnji na hronometar.

Natalija-Tosic-1024x683-1
U konkurenciji najboljeg sportskog stručnjaka za 2020. godinu, priznanje je dobio Marko Jovanović iz RK Mladost, a najuspešniji sportski radnik je bio Branislav Kovačević iz PK Valis.

Sreten Pantelić

Foto: Leparecvaljeva.rs

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *