Press "Enter" to skip to content

Prilikom blokade puta Valjevo-Loznica privedeno 6 osoba, među njima 2 žene i 1 odbornik

Šest naših sugrađana, među kojima su i dve žene i jedan odbornik, privela je valjevska policija pilikom današnje blokade puta Valjevo-Loznica, koja je organizovana kod Parka Pećina. Privedeni su Dejan Sinđić, Vladimir Jovičić, Ljiljana Pavlović, Ivana Ilić, Bojan Milivojević i odbornik Lokalnog fronta u gradskom parlamentu Željko Trifunović. Blokade puteva i saobraćajnica organizovani su u 14 časova u više gradova u Srbiji zbog usvajanja Zakona o referendumu i izmenama Zakona o eksproprijaciji. Na protestu u Valjevu okupilo se oko stotinak Valjevaca, među kojima je bilo i dosta roditelja sa decom.

Protest-blokada-puta-6
Blokada puta Valjevo-Loznica / Foto: Milena Kuzmanović

Policija, koja je bila prisutna od početka blokade, u 14.40 časova donela je odluku da prekine blokadu o čemu je obavestila prisutne građane. Građani su negodovali i spontano posedali na pešački prelaz. Posle nekog vremena kordon policije se približio i nakon ponovnog upozorenja “odstupite”, počeli su da privode u “maricu”, najpre, dva momka i dve devojke. Nakon toga su građani bili potisnuti sa pešačkog prelaza. U međuvremenu, policija je privela i odbornika Željko Trifunovića, a nekoliko prisutnih građana, navodno, je dobrovoljno ušlo u policijsko vozilo.

Neposredno po deblokadi puta iz pravca Loznice prošla je kolona od 5-6 autobusa na koje su okupljeni građani zviždali pod pretpostavkom da se autobusima prevoze pristalice SNS-a, koji odlaze na izbornu skupštinu Srpske napredne stranke koja je danas održana u Beogradu.

Protest-blokada-puta-4
Blokada puta Valjevo-Loznica / Foto: Milena Kuzmanović

Lokalni front Valjevo oglasio se kratkim saopštenjem za javnost povodom dešavanja prilikom današnje blokade puta kod Parka Pećina.

“Policijski kordon silom je, u Valjevu, napravio prolaz za autobuse koji su u Beograd krenuli iz pravca Loznice. Intervencija je dovela do glasnih protesta građana spontano okupljenih u blokadi puta Valjevo-Loznica, posle izglasavanja Zakona o eksproprijaciji. Privedeno je šestoro građana, među njima i dve žene. Jedan od privedenih je i Željko Trifunović, odbornik Lokalnog fronta u Skupštini grada Valjeva”, navodi se u informaciji za javnost valjevskog Lokalnog fronta.

Protest-blokada-puta-2
Blokada puta Valjevo-Loznica / Foto: Milena Kuzmanović

Izvor: Valjevskaposla

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *