Press "Enter" to skip to content

Preventivni pregledi kolektiva u organizaciji Doma zdravlja

Preventivni centar i Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo i ove godine realizuju besplatne preventivne preglede za kolektive. U toku jeseni završeni su pregledi radnika kompanije „Bosis“ – za nekoliko sedmica pregledano je njih stotinak, završena kontrola zdravlja najvećeg broja zaposlenih Poljoprivredne škole, a u subotu su započeti pregledi kolektiva Osnovne škole „Vladika Nikolaj Velimirović“.

DSC_1792_resize

Svojevrsni sistematski pregledi započinju merenjem nivoa šećera, holesterola i triglicerida, telesne mase i visine na osnovu čega se izračunava bodimas indeks. Popunjavanjem preventivne karte procenjuju se faktori rizika za nastanak hroničnih nezaraznih bolesti. Odmah zatim sledi ultrazvuk stomaka. Sve dobijene podatke analizira specijalista opšte medicine, uz kontrolu pritiska i fizikalni pregled, kao i individualne zdravstveno-vaspitne savete. Za žene je organizovan i ginekološki pregled, uz paralelnu obuku za samopregled dojke.

DSC_1798_resize

Do kraja godine biće završeni preventivni pregledi prosvetnih radnika i saradnika Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo i OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“.

DSC_1808_resize

Cilj akcije Doma zdravlja Valjevo jeste prevencija hroničnih nezaraznih bolesti i unapređenje javnog zdravlja u lokalnoj zajednici.

DSC_1804_resize

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *