Press "Enter" to skip to content

PREDSTAVLjEN PRVI SPOT SASTAVA „POLIPTIH” INSPIRISAN I OBOJEN EMOCIJAMA SEVDALINKE “KAFU MI DRAGA ISPECI”

“Nema lepšeg načina da se iskaže rodoljublje, do da sebe učinite gralom koji baštini krhko biserje prošlosti. Ipak, usamljeno biserje skrivano u tami vremenom gubi sjaj i možete ga očuvati blistavim samo ako ga u ljubavi delite”, poručili su članovi sastava „Poliptih”: Nataša Kristić, Luka Jezdić i Marko Tomić, koji su krajem prošle nedelje u kafeu „Bela kuća” pred valjevsku publiku izneli jedan od svojih dragulja, svoj prvi muzički spot inspirisan i obojen emocijama sevdalinke „Kafu mi draga ispeci”, urađen u produkciji medijske kuće As Video i Muzičkog studija Nikola Jevtić.

_.archivetemp250
Foto: asmedia.rs

„Ova numera je postala poznata početkom šezdesetih godina prošlog veka, kada ju je u etar, u više od 100.000 primeraka, plasirao naš čuveni izvođač narodnih pesama Predrag Gojković Cune. Postala je njegov zaštitni znak, predstavnica ljubavnog sevdaha i jedna od besmrtnih narodnih numera na našim prostorima. Pre njega su je pevali Nada Mamula, Zaim Imamović i drugi. No, njena je drevnost dublja od našeg sećanja. Tajnoviti izvori kažu da ju je spevao nepoznati autor na prostorima Sandžaka u osmanskim vremenima. Zrelost i lepota jedne pesme mere se načinima na koje su je doživljavali i menjali oni čija je srca plenila. I mi smo, u okviru doživljaja našeg vremena i ličnih senzibiliteta u osnovnu melodijsku liniju setne ljubavne melanholije ugradili varijacije.

_.archivetemp160
Foto: asmedia.rs

U lagani tempo, bogatu harmoniju, setu i duševnost smo dodali proživljenu žal i lične strasti. Tako, pred vas večeras ne donosimo samo pesmu, već zapravo naličje naših duša”, poručila je tom prilikom Nataša Kristić uz zahvalnost svima koji su im na ovom putu pomogli i koji su, kako je rekla, deo sebe nesebično ugradili u ovaj poduhvat, među kojima su mlada Valjevka, saradnica Dušica Jakovljević, dizajner i kreator zaštitnog znaka „Poliptiha” Predrag Milovanović, Muzički studio Nikola Jevtić, produkcijska kuća „As Video” kao ogranak medijske kuće „As Media” i domaćin promocije Kafe Bela kuća.

_.archivetemp180
Foto: asmedia.rs

B. M.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *