Press "Enter" to skip to content

PREDSTAVA VALjEVSKE GIMNAZIJE “JESI LI TO DOŠ’O DA ME VIDIŠ” OSVOJILA BROJNE NAGRADE NA 26. POZORIŠNIM SUSRETIMA UČENIKA SRBIJE U KRAGUJEVCU

Na 26. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije održanim u Kragujevcu predstava dramskog studija Valjevske gimnazije u režiji profesora Milana Petrovića „Jesi li ti to doš’o da me vidiš?” osvojila je treću nagradu za najbolju predstavu u celini! Nagrada za glavnu žensku ulogu dodeljena je učenici drugog razreda Mariji Vuković za ulogu Grozdane u pomenutoj predstavi, dodeljene su i četiri ravnopravne nagrade za muške uloge, a među nagrađenima su učenik trećeg razreda Petar Uskoković za ulogu Gorčila i učenik drugog razreda Lazar Petroviću za ulogu Maksima.

image_123650291 (2)

Gde je društvo, gde je dobra ekipa, tu je i on! Petar Uskoković, učenik prirodno–matematičkog smera Valjevske gimnazije, kaže da mu nagrade znače, ali da su mnogo važniji smeh i lepo druženje na probama, to je nešto što stoji iza ove predstave.

“Ta predstava je u stvari samo jedan vrhunac celog tog procesa, a taj proces traje nekoliko meseci i lepota je u tim probama. Predstava se igra za aplauz, a mi smo u Kragujevcu dobili ovacije koje su trajale sigurno pet minuta”, utisci su mladog gimnazijalca koji osim glume, poseduje i brojne druge talente o čemu svedoči i nedavno osvojena treća nagrada na Republičkom takmičenju iz franscuskog jezika i druga nagrada iz Solo pevanja.

image_123650291 (1)

“Jezike volimi i mislim da što čovek više zna jezika i njemu je lepše. Mnogo je lep osećaj kada možete da se sa ljudima sporazumete na njihovom maternjem jeziku, bolje ste prihvaćeni gde god odete. Govorim francuski, engleski, srpski i na pomolu sam da krenem da učim italijanski. Što se pevanja tiče, pevam otkad znam za sebe. Muzika mi je urođena, a počeo sam da školujem glas od prve godine srednje škole kod profesora Bojana Veličkovića. Mišljenja sam da vam talenat iz bilo kog vida umetnosti otvara vrata, svuda ste prihvaćeni, svuda ste pozvani, tako da je bavljene tim aktivnostima dobrodošlo i ne može ništa ružno da donese”, stav je Petra Uskokovića kome su prirodne nauke prioritet i planira da studira medicinu, a uporedo neguje sve svoje talente, jer kako kaže, nikad se ne zna kada će zatrebati.

Učenica drugog razreda bilingvalnog smera Marija Vuković, nakon ovog iskustva ističe da svako može da se pronađe u nekoj vanastavnoj aktivnosti koju škola organizuje, ali da da su retki oni koji za to imaju smelosti.

image_123650291

“U početku nisam htela da se uključim u rad dramskog studija, ali su me svi nagovarali i kada sam ušla u to jako mi se dopalo. Generalno, takve aktivnosti su jako bitne jer na taj način ostvarujete neke nova poznanastva i neraskidiva prijateljstva. Zato je moj savet svima da se odvaže jer svako u sebi ima neki talenat koga nije ni svestan”, poručila je Marija Vuković.

B. M.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *