Press "Enter" to skip to content

PREDSEDNIK GRADSKOG ODBORA ZDRAVE SRBIJE VALJEVO NEBOJŠA TADIĆ JUČE U BEOGRADU PRISUSTVOVAO SVEČANOM OTVARANJU SPOMEN PARKA KRALJEVA ČESMA

Juče je u Lisičjem potoku, na mestu gde su pobijene hiljade nevinih beogradskih civila od strane novouspostavljene vlasti jugoslovenskih komunista, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić svečano otvorio izgrađeni Spomen park Kraljeva česma.

PHOTO-2023-10-10-07-45-55

Zavod za zaštitu spomenika je rekonstruisao i obnovio Kraljevu česmu posvećenu Kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću koji je na današnji dan ubijen 1934.godine u Marselju. Na česmu je vraćen monogram Kralja Aleksandra kao i stihovi uklesani u kamenu.

8125d802-999a-43d6-aa44-f34324df0b29

Gradsko zelenilo i ostala gradska i državna javna preduzeća su potpuno u svakom smislu uredili nekada zapušteni prostor koji je sablasno izgledao prethodnih decenija.

PHOTO-2023-10-10-07-45-56 (1)

Sada je to ponovi park u koji će ponovo dolaziti srpski građani i porodice kao što su to činili pre Drugog svetskog rata kada je tu bilo jedno od omiljenih izletišta Beograđana.

8b6241b4-6b0c-4ad8-9717-edc5192dc449

Sveštenici SPC predvođeni izaslanikom Patrijarha srpskog Porfirija o. Ilijom Šmigićem osveštali su Kraljevu česmu i služili su Parastos Kralju Aleksandru Karađorđeviću i svim nevino umorenim civilima od strane boljševika a na ovom mestu. Delegacija Vojske Srbije, intelektualci, nacionalne organizacije i udruženja, političke partije i građani položili su vence i cveće na ovu spomen česmu.

d6d93274-1563-4720-93df-571b75b17216

Predsednik Gradskog odbora Zdrave Srbije Nebojša Tadić ovom prilikom se susreo sa članovima udruženja Kraljevina Srbija, U ime naroda, Srpska stvar, Ravnogorski pokret, Pokret obnove kraljevine Srbije, Srđanom Cvetkovićem, Matijom Bećkovićem, Mirkom Jovićem, Komandantom specijalnih jedinica Republike Srpske generalom Milenkom Karišikom, gradonačelnikom Beograda Šapićem i brojnim građanima kao i ratnim veteranima.

PHOTO-2023-10-10-07-45-56 (2)

Svi su mu postavili pitanje koje i mi sada postavljamo: Kako je to moguće da u Beogradu gradonačelnik, sve gradske institucije i sve državne institucije ne samo ne sprečavaju podizanje spomenika i spomen parkova nevinim civilnim žrtvama komunističkog posleratnog terora nego učestvuju u finansiranju i gradnji spomenika i spomen parkova, što nije slučaj u Valjevu?

e986bb9b-4e1d-40af-82ce-7d9f8093dde1

Kako je moguće da Beograd ima koalicionu vlast SNS i SPS koja ne sprečava utvrđivanje istorijske istine bez koje nema nacionalnog pomirenja koje čekamo skoro osam decenija a u isto vreme u Valjevu gde navodno vlada samo SNS se to agresivno i podmuklo sprečava?

Ko to ustvari vlada u Valjevu?

Da li su to neki kripto ( prikriveni ) komunisti i titoisti koji drže pod svojom šapom Gradski odbor SNS i sve nadležne gradske institucije i komisije?

Da li je gradonačelnik Gojković svestan ove situacije?

Verujemo da je Valjevu preko potreban novi i drugačiji saziv Gradske Skupštine koji će osloboditi sve gradske institucije i nadležne komisije kako bi i u Valjevu došlo do otkrivanja i očuvanja istorijske istine preko potrebne za ispravljanje nepravdi i izmišljotina koje drže širom Valjeva neopojane grobnice koje se i dalje vode kao “pasija groblja”.

Nevine žrtve vape za opelima dostojanstvenim i obeleženim grobnicama, za voštanicama koje će njihovi rođaci i potomci slobodno paliti i gde će sveštenici služiti Pomene i Parastose.

Zdrava Srbija Valjevo će preko svog Predsednika i Gradskog odbora kandidovati ovo pitanje kao jedno od najbitnijih u svom programu za nastupajuće lokalne izbore koji će se održati u Valjevu verovatno u maju sledeće godine.

Zdrava Srbija Valjevo će po tome kakav odnos prema ovoj ” živoj rani” svake valjevske porodice birati koalicione partnere za pre i posle tih izbora.

Info služba Gradskog odbora

Zdrave Srbije Valjevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *