Press "Enter" to skip to content

POZORIŠNA PREDSTAVA “LJUBAV U SAVAMALI” ZVEZDARA TEATAR

ZVEZDARA TEATAR

Ivan M. Lalić

“LJUBAV U SAVAMALI” 

Režija: Darijan Mihajlović

CENTAR ZA KULTURU VALJEVO

22. OKTOBAR U 20.00 Č

Karte su u prodaji od 15. oktobra

Cena:

I zona 1000.00 dinara

II i III zona 800.00 dinara

Igraju:

Miloš Đorđević, Luka

Elizabeta Đorevska, Vera

Mina Sovtić, Sara

Branko Vidaković, Bogdan

Milan Vasić, Ahmed

Lena Bogdanović, Lizet

Nikola Šurbanović, Stojan

 

REČ REDITELJA

Darijan Mihajlović

Savamala je nekada predstavljala prvo što stranac ugleda u Beogradu. Voda je dolazila sve do današnje autobuske stanice, dok je tu, u Savamali, bila nekad i granica prema velikoj monarhiji. Ne baš slučajno, tu se stvorilo i prvo beogradsko pozorište, Teatar na Đumruku ili Carini.

pbl_1631-40879

Kada se ta lokalna istorija dopuni najvećom migracijom u istoriji sveta od velike seobe naroda, onda Savamala postane povod za dešavanja u ovoj drami.

pbl_1869-12560

U trenutku kada se ceo deo planete seli na drugi deo planete, što zbog ratova, što zbog ekonomije, trasa kojom vodi put te velike moderne seobe naroda, ide baš preko male Savamale. Taj deo grada proživljava ponovo svoju istoriju, opet je mesto na kome se sreću putnici, prolaze karavani i ostavlja deo duše, zauvek.

mina-i-milan-34644

Tako je ova priča Ivana Lalića odlučila da se nađe na daskama koje život znače. Priča o ljudima koji su jednu nevolju zamenili drugom nevoljom. Ljudima koji su krenuli ostavivši svoje nebo, gradove, uspomene i našli se, ogromna većina, u jednom trenutku u Srbiji, Beogradu, još lokalnije, opštini Savski Venac, a onda i u Savamali.

pbl_1961-48097

Neki će možda i ostati i postati građani Srbije, kao mnogi koji su osamdesetih i u vreme pokreta nesvrstanosti dolazili. Beograd, kao svaki veliki grad, primiće ih dobre volje

dsc09933-2-73349

Mi smo sazidali kuću na putu. Savamala je predvorje te kuće i nemi učesnik najvećeg događaja u istoriji preseljenja čitavih naroda.

pbl_2017-84513

Ljubav u Savamali, priča je o nama i našoj kući na putu.

pbl_2198-43434

FOTO: Srđan Doroški

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *