Press "Enter" to skip to content

Poziv mladima za učešće na Globalnom turističkom samitu u Sorentu

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić pozvala je mlade ljude u Srbiji, uzrasta od 12 do 18 godina, da se prijave za učešće na prvom Globalnom omladinskom turističkom samitu (GYTS).Tatjana-Matic-Ministarstvo-turizmaGYTS se održava u periodu od 27. juna do 3. jula, u gradu Sorento, u Italiji, kao platforma koju je razvila UNWTO u saradnji sa Vladom Italije. Cilj je da se pruži prilika mladima iz celog sveta da predstave svoje ideje i predloge za budućnost održivog turizma u okviru Agende za održivi razvoj 2030.

Matić je tom prilikom istakla da Srbija, kao članica Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), aktivno učestvuje u inicijativama koje ova organizacija sprovodi radi unapređenja svetskog turizma.

Čast nam je što možemo da doprinesemo jednoj ovakvoj inicijativi i sigurna sam u to da imamo mnogo mladih ljudi sa fantastičnim idejama kojima će nas predstaviti u najboljem svetlu na predstojećem samitu, poručila je ministarka.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kao nagradu izabranom delegatu i njegovom pratiocu obezbeđuje prevoz i transfere, a troškove smeštaja i boravka u Italiji snosi Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO).

Više informacija o pozivu i načinima prijave nalaze se na linku.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *