Press "Enter" to skip to content

Potpisan ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić, potpisala je danas sa članom Gradskog veća grada Valjeva Markom Jevtićem ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci.

Potpisivanje ugovora 1

Država je izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti lokalnih samouprava, koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo je 387.600,00 dinara, dok će Grad Valjevo učestvovati sa 258.400,00 dinara. Sredstva će se koristiti za projekat grada Valjeva koji će se realizovati u tri faze.

Prvi deo projekta odnosi se na edukaciju na temu planiranja porodice, zdravstvene zaštite trudnica, zdravstvenu zaštitu novorođenčeta i značaj prirodne ishrane – dojenja. Preventivni lekarski pregledi biće drugi deo projekta, gde će se obavljati ultrazvučni pregledi, kontrola krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, anamnestičko utvrđivanje potreba mladih žena za zdravstvenom zaštitom, kao i savetodavni rad u cilju podsticaja zdravog materinstva.

Treći deo projekta će se odnositi na organizovanje manifestacije pod nazivom „Zajedno ka zdravom roditeljstvu“ – program namenjen mladim ženama i budućim mamama, a sve u cilju usvajanja zdravih navika u vezi sa roditeljstvom.

Ugovore o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci potpisali su predstavnici 52 lokalne samouprave, među kojima je i Grad Valjevo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *