Press "Enter" to skip to content

Poseta ministra prosvete Branka Ružića valjevskom Odseku Akademije

Ministar prosvete i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić sa saradnicima, kao i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić i narodni poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Milićević, posetili su danas valjevski Odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Jedan od povoda za posetu jedinoj državnoj visokoškolskoj instituciji u regionu jeste to što je Ministarstvo prosvete Odseku Akademije u Valjevu odobrilo 12,5 miliona dinara za rekonstrukciju krova zgrade, koji je oštećen u prošlogodišnjoj vremenskoj nepogodi.

„Ministarstvo je tu da pomogne da se reše pitanja investicionog održavanja i drago mi je da ova odobrena sredstva mogu da budu pomoć, jer bez adekvatnog prostora nema ni adekvatnog obrazovnog procesa. Važno je da Valjevo kao centar Kolubarskog okruga i ovog dela zapadne Srbije u dogledno vreme dosegne viši nivo i postane pravi centar visokoškolskog obrazovanja. Na ovom području nas u narednom periodu očekuje izgradnja važnih saobraćajnica i dolazak novih privrednih investitora kojima će trebati stručan, edukovan visokoobrazovani kadar. Zato maksimalno treba afirmisati obrazovanje“, poručio je ministar prosvete Branko Ružić na sastanku sa svojim domaćinima iz Akademije.

Predsednica Akademija Zapadna Srbija Ljubica Diković zahvalila se ministru Ružiću na odobrenim sredstvima Ministarstva za rekonstrukciju krova zgrade valjevskog Odseka, ističuči da je čast i zadovoljstvo što je ministar prepoznao Akademiju kao važan stub obrazovanja u ovom delu Srbije.

Takođe, danas su sa ministrom prosvete predstavnici Akademije razgovarali i o daljoj saradnji sa Ministarstvom i uopšte o funkcionisanju strukovnih Akademija, s obzirom na to da su se u sklopu reforme visokog obrazovanja konstituisane strukovne Akademije, kao što je Zapadna Srbija koja je nastala spajanjem visokih strukovnih škola iz Užica i Valjeva.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *