Press "Enter" to skip to content

PORODICA JE SVE

U četvrtak, 6. juna u bioskopskoj sali Biblioteke u Osečini održana je inspirativna beseda igumana manastira Lelić Georgija Mićića ., koja je označila završetak literarnog konkursa „Porodica je sve“ i dodela nagrada za najbolje radove.

447526829_331266266528346_3884169189023512916_n

Iguman Georgije Mićić je svojom besedom uspeo da prenese duboku duhovnu poruku prisutnima, ističući važnost porodičnih vrednosti i međusobne ljubavi. Njegove reči su dodatno osnažile sve prisutne i podstakle ih da razmišljaju o važnosti porodičnog jedinstva u današnjem svetu punom izazova.

Nagrađena deca su svojim radovima pokazala izuzetnu kreativnost i talenat, dodatno obogaćujući veče svojim delima. Dečji radovi su izazvali velike emocije i dirnuli srca publike, pokazujući snagu porodičnog jedinstva i veza viđenih dečjim očima.

Porodica je stub naše egzistencije, oslonac u teškim vremenima i radost u srećnim trenutcima. Ona je mesto gde se osećamo voljeno , prihvaćeno i podržano bez obzira na sve. Porodica čini naše živote bogatijim i ispunjenijim, pružajući nam neprocenjivu sigurnost i toplinu.

U porodici delimo radosti i tuge, smeh, suze, uspehe i neuspehe. Njena snaga leži u zajedništvu, međusobnoj podršci ljubavi koja nas povezuje. Kroz porodične veze gradimo svoj identitet , učimo vrednosti i oblikujemo svoje stavove o svetu.

Porodica je mesto gde učimo kako voleti, praštati, razumeti i biti podrška jedni drugima. Ona nas uči toleranciji, empatiji i saosećanju, gradeći temelje za zdrave međuljudske odnose. Kroz porodične odnose razvijamo svoje emocionalne veštine i učimo kako biti bolji čovek.

U vremenu kada nas život izaziva i kada se suočavamo sa problemima, porodica je ta koja pruža sigurnost i utočište. Njena podrška nas osnažuje i daje nam hrabrost da prevaziđemo sve prepreke. U porodici nalazimo snagu da se suočimo sa životnim izazovima i da rastemo kao individue.

Zato je važno negovati porodične odnose, ulagati vreme i trud u očuvanje porodične haarmonije. Porodica je stub naše sreće, temelj našeg identiteta i osnova na kojoj gradimo bolju budućnost. U njoj promnalazimo ljubav, podršku i razumevanje koje nas čini kompletnim i ispunjenim. Jer, bez obzira na sve, porodica je sve.

Literarni konkurs je bio prila da se promovišu porodične vrednosti, te da istakne važnost podrške deci i njihovom stvaralaštvu.

Nagrađena deca su:

− I kategorija: učenici od I do IV razreda osnovne škole

1.Nikoleta Ivković 1. razred, OŠ “Vojvoda Mišić“, Pecka, učiteljica: Dušica Racković

2..Andrea Berček 4. razred, OVC „Braća Nedić“, Osečina, učitelj: Dragan Simić

3.Vanja Jerosimović 1. razred, OŠ “Vojvoda Mišić“, Pecka, učiteljica: Dušica Racković

– II kategorija: učenici od V do VIII razreda osnovne škole;

1. Neda Srećković 7. razred, OVC „Braća Nedić“, nastavnik: Mirjana Vujičić

2. Anastasija Malešević 6. razred, OŠ “Vojvoda Mišić“, Pecka, nastavnik: Ana Jokić

2. Aleksandra Sekulić 7. razred, OŠ “Vojvoda Mišić“, Pecka, nastavnik: Ana Jokić

3. Nenad Vasić 5. razred, , OVC „Braća Nedić“, nastavnik: Mirjana Vujičić

Radove ocenjivala komisija u sastavu:

Dragica Puljezević, profesor srpskog jezike i književnosti, predesednik,

Kristina Petrović, profesor srpskog jezike i književnosti, član i

Ana Vasiljević, direktor Biblioteke član.

Sekretar: Jelena Čkojić Ikonić, dečji bibliotekar.

Želimo da se zahvalimo pokroviteljima koji su omogućili vaučere za ručak za porodice nagrađene dece. Zahvaljujući njihovoj podršci, porodice će imati priliku da uživaju u zajedničkom obroku i proslave uspeh svoje dece.

Pokrovitelji konkursa ugostiteljske radnje: Restoran Kovač Osečina, Sokolske kolibe Rožanj, Osaka restoran, Kafe poslastičanica HORTI, PIZZA No 1 i Caffe 70.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *