Press "Enter" to skip to content

PORAZ METALCA 2015 NA GOSTOVANJU U BORU

Rukometašice Metalca 2015 su u 17. kolu Super “B” lige Srbije u Boru pretrpele svoj četrnaesti prvenstveni poraz izgubivši ubedljivo od lidera na tabeli, ekipe Bor Ziđina 25-37 (14-18). Valjevke su čvrsto pozicionirane na pretposlednjem mestu sa vrlo malim šansama da se odatle iskobeljaju iako do kraja prvenstva ima da se odigra još pet kola.

ОБРЕНОВИЋ
Mirjna Obrenović (sa loptom) i Staša Damnjanović na utakmici prvog dela prvenstva protiv Bora u Valjevu

Učenice Dušana Novokmeta su se i u Boru po tradiciji dobro držale do polovine prvog poluvremena. Sa malim fondom devojaka spremnih za ovaj nivo takmičenja ali i bez odsutne Anje Cvetković, gošće nisu mogle da učine mnogo na terenu prvoplasirane ekipe na tabeli. Metalac je u 13. minutu stigao do izjednačenja 7-7 posle pogotka Obrenovićeve ali nije imao rešenja za ofanzivu Boranki u završnici prvih 30 minuta kada je lider poveo 14-10, odnosno 18-14.

Valjevke su u nastavku zaigrale srčano i golovima Mosurovićeve (2) i Obrenovićeve rezultatski prišle domaćim rukometašicama na 19-17 u 36. minutu. Razigrala se potom Anja Lilić i četiri minuta docnije na semaforu je stajalo 24-18. Mina Petrović i Isidora Sujić su potom preuzele odgovornost u napadu Boranki i u 48. minutu domaće su vodile 30-20 kada je utakmica i praktično bila rešena. Ono što izaziva poseban interes je činjenica da su Boranke izvele osam sedmeraca a ekipa Metalca samo jedan. Ali, bilo kako bilo, gošće se okreću sledećoj utakmici na svom terenu protiv Pančeva na kojoj će pokušati da stignu do svoje druge pobede u prvenstvu.

USC “Bobana Veličković-Momčilović”. Gledalaca 400. Sudije Dragan Milošević i Marjan Golubović (oba iz Leskovca). Isključenja Bor Ziđin Koper 3. Metalac 2015 3. Sedmerci Bor Ziđin Koper 8-8, Metalac 2015 1-1.

BOR ZIĐIN KOPER: Radović 3, Lilić 3, Bogdanović 7, Stanković 3, Tomić 2, Petrović 7, Sujić 7, Tasić 3, Todorović 2.

METALAC 2015: Obrenović 9, Mosurović 5, Mijailović 3, Tripković 3, Staša Damnjanović 1, Despotović 3, Nora Damnjanović 1.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *