Press "Enter" to skip to content

PORAZ DEVOJAKA METALCA 2015 U REVANŠU PRVE RUNDE BARAŽA ZA SUPER “B” LIGU, NAPREDAK ZASLUŽENO IDE DALJE

Rukometašice kruševačkog Napretka su se plasirale u finale baraža za popunu Super “B” lige pošto su večeras u čvrstoj i borbenoj utakmici savladali odličan Metalac 2015 31-29 (14-12). Nakon pobede Napretka i u prvom meču u Valjevu od 31-27, Kruševljanke u finalu razigravanja očekuje druga ekipa Bekamenta iz Aranđelovca i jedan ova dva kluba će u idućoj sezoni nastupati u Super B ligi.

Met-Nap-1

Valjevke su odigrale daleko bolje nego u prvom meču, ovoga puta nije bilo padova u njihovoj igri ali ni prevelikog respekta prema domaćem timu. Posle početne rezultatske klackalice, Napredak je zahvaljujući ponovo izvanrednoj Atanasković-Bartošić došao do solidne prednosti od 10-5 u 14. minutu. Gošće, međutim, nisu bile spremne na tako ranu predaju pa su posle korekcija u odbrani i lepih napadačkih akcija Obrenovićeve, Pavlovićeve i Mosurovićeve uspele da zaustave ofanzivu Kruševljanki, smanje njihovu prednost i na odmor odu sa dva gola zaostatka.

Met-Nap-2

Prava i uzbudljiva borba i dobar rukomet su obeležili drugo poluvreme. Metalac je zaigrao čvršće u odbrani, domaći tim je naišao na jak otpor i u uvodnim minutima nastavka je imao 1-3 gola prednosti. Serija gošći od 38. minuta i vođstva Napretka od 19-16 do minimalne prednosti za Metalac u 42. minutu donela je dodatnu dramatiku nakon što su Jovančićeva, Pavlovićeva, Obrenovićeva i Staša Damnjanović svojim golovima probudile nadu Metalcu da još nije sve gotovo.

Naravno, Napredak je pokazao kvalitet, brzo se oporavio od ovog naleta gostujućeg tima i odličnim ulazima Danijele Petković uspeo ponovo da dođe do prednosti od tri gola (23-20) u 46. minutu. Metalac nije popuštao, Mosurovićeva je bila precizna iz daljine, Obrenovićeva i Mijailovićeva takođe efikasne za minimalni rezultatski deficit Valjevki od 23-24 u 50. minutu. Ubojit šuter Živkovićeva i uvek opasna Atanasković-Bartošić u sledeća dva minuta ponovo dižu prednost Napretka na 26-23 ali Pavlovićeva i Despotovićeva i dalje drže utakmicu otvorenom za 25-26 u 53. minutu.

Met-Nap-3

Oštra igra u odbrani Metalca i želja da se rival spreči po svaku cenu, dobila je svoj epilog u opravdanom isključenju Mijailovićeve i Staše Damnjanovića što je domaćin znalački iskoristio i u završnici sa dve igračice viška lako ostvario ključnu prednost od 31-27 koja je na kraju bila odlučujuća za zasluženu pobedu Napretka.

Treba priznati da Kruševljanke imaju bolji sastav i zasluženo idu dalje a Metalcu ostaje da žali zbog slabog otvaranja prvog duela u Valjevu koje je na kraju odredilo ceo tok prve runde baraža ova dva protivnika. Klub kao Metalac 2015, koji ima dobar rad sa mlađim kategorijama i nekoliko vrlo talentovanih juniorki, sigurno zaslužuje da se oproba u višem rangu ali za takav takmičarski cilj ipak je potrebno pojačati se igračicama sa strane. Za nadati se je da će Metalac već u sledećoj sezoni, uz još bolji rad ali i tretman grada kod dodele sredstava, uspeti da napravi taj iskorak ka plasmanu u Super “B” ligu.

Met-Nap-4

Hala sportova u Kruševcu. Isključenja Napredak 6, Metalac 2015 6. Sedmerci Napredak 0(0), Metalac 2015 7(6).

NAPREDAK: Živković 7, Marković 1, Ilić 1, Danijela Petković 8, Atanasković-Bartošić 9, Dragana Petković 5.

METALAC 2015: Obrenović 4, Mosurović 8, Pavlović 7, Mijailović 3, Staša Damnjanović 2, Jovančić 1, Despotović 4.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *