Press "Enter" to skip to content

POKS: Infrastruktura valjevskih sela loša

Gradski odbor Valjevo Pokreta obnove Kraljevine Srbije: Selima, koja pripadaju Valjevu, može se i mora pomoći sveobuhvatnim i hitno sprovedenim javnim radovima.

IMG-2565ebf5bbb0e01745aaa640deb8295c-V

Potpredsednik Gradskog odbora POKS-a Valjevo, Dragan Bogdanović, Sekretar i portparol GrO Marija Ilić i član Izvršnog odbora POKS-a, Milan Petrović, zajedno sa članovima Saveta za poljopivredu i Saveta za obnovu i razvoj sela, posetili su danas selo Donja Bukovica.

Lično su pregledali put koji se nalazi na sedam kilometara od Valjeva koji je u užasnom stanju, iako je relativno skoro nasipan. Radi se o putu ka zaseoku Timotići u dužini 1.4 kilometra. Put je od životnog značaja za jedanaest živih domaćinstava i jednoj vikendici. Iako je prošle godine nasuto pet kamiona potrebnog materijala, pošto nisu iskopani kanali za odvod, kišne vode, prve padavine, su veći deo nasutog materijala odnele i put je značajno oštećen, do mere da se njime, prosečnim automibilom, ne može proći.  Jasno je da bez iskopanih kanala i dobro uvaljanog materijala ne može. Ako se radi po principu: “Drži vodu dok majstori ne odu “, dešava se uzaludno prosipanje materijala, energije i novca.

IMG-3fea22a77655102856cb7f10ca39fa5b-V

Taj put ne koriste samo pomenuta domaćinstva, već i brojni vlasnici njiva, voćnjaka i pašnjaka koji ne žive u zaseoku Timotići, ali dolaze da obrađuju svoju zemlju i koriste pašnjake.

Konstatovano je da je put apsolutno neupotrebljiv za putničke automobile. U razgovoru sa domaćinima i njihovim porodicama, Potpredsednik GrO POKS-a Valjevo, Dragan Bogdanović, između ostalog je istakao sledeće:

“Želim da pohvalim one koji su doneli odluku da ulože značajna sredstva za izgradnju vodovoda do sela Pričević. Međutim, želim da upozorim Gradonačelnika i gradsku vlast, da je infrastruktura valjevskih sela u tako lošem stanju, jer ne zna se da li više nedostaje vode, puteva, sigurnog snabevanja strujom, ambulanata, škola, veterinarskih stanica. Potrebno je napraviti plan sveobuhvatnih javnih radova.

IMG-2eb3bdda8b1cd572ed6ab0f722f5d48b-V

Gradonačelnik mora da zatraži podršku Vojske Srbije, nadležnih državnih ministarstava, jakih  privrednika u Valjevu, medija, Srpske Pravoslavne Crkve i svih porodica koje žive u valjevskim selima”, istakao je na kraju Potpredsednik Gradskog odbora Valjevo Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *