Press "Enter" to skip to content

Podeljena sportska oprema školama

Sve valjevske osnovne škole su danas dobile sportsku opremu i rekvizite, u okviru programa Lokalnog akcionog plana za decu (LAP). Prošle godine, zbog pandemije korona virusa i nemogućnosti da se organizuje besplatno letovanje za decu, Komisija za implementaciju LAP-a je odlučila da se dva miliona dinara preusmeri u nabavku sportske opreme.

sportska-oprema-1024x683-1

Sve škole su iskazale svoje potrebe i nabavljeno je oko 300 fudbalskih, košarkaških, rukometnih i odbojkaških lopti, 52 strunjače, dva kozlića, tri stola i tri mrežice za stoni tenis, 50 loptica, 4 table za košarku, 4 ojačana obruča za košarku, 12 mreža za koš, dve mreže sa sajlom za odbojku, zatezač za mrežu, 4 mreže za rukomet, 31 vijača, 14 prepona, 13 čunjeva, 15 mreža za nošenje lopti.

U Domu sporta „General Svetomir Đukić“ danas je organizovana dodela ove opreme direktorima svih valjevskih škola. Opremu su uručili gradonačelnik Lazar Gojković, Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju LAP-a i Vladimir Mišković, član Gradskog veća, zadužen za sport.

sportska-oprema1-1024x683-1

Gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da sportske opreme nikada nema dovoljno i da je ona važna iz sportskog i pedagoškog ugla.

„Već od sutra, sva deca u valjevskim gradskim i seoskim školama će moći da igraju košarku, fudbal, rukomet i odbojku sa novim i kvalitetnim loptama. Tu je i mnoštvo druge opreme, koja će unaprediti uslove za sporovođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Zahvaljujem se Komisiji za impelementaciju Lokalnog akcionog plana za decu i svojim saradnicima, koji su prepoznali koliko su važna ulaganja u sport na svim nivoima i predložili da novac koji nismo potrošili na slanje dece na besplatno letovanje, zbog korona virusa, usmerimo u nabavku sportske opreme. Pored borbe da unapredimo sportsku infrastrukturu u gradu, napora da izgradimo nove sportske objekte, ne zaboravljamo i ove naizgled sitne stvari, koje su sastavni deo svakodnevnog rada i boravka u školama.

Valjevskim đacima i njihovim učiteljima i nastavnicima želim da uživaju u ovoj novoj opremi koju im danas uručujemo i da neguju sportski duh i zdrav život“, poručio je gradonačelnik Gojković.

sportska-oprema5-1024x683-1

Direktori škola, gradske OŠ „Sestre Ilić“ Zoran Marković i OŠ „Ilija Birčanin“ na Stavama Vladimir Filipović su se zahvalili rukovodstvu Grada na ovoj donaciji i potvrdili da školama uvek nedostaje sportske opreme.

 

Izvor: http://leparecvaljeva.rs/

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *