Press "Enter" to skip to content

PODELA BODOVA NA SRPSKOLIGAŠKOJ PREMIJERI NA PEĆINI

Na početku novog prvenstva Srpske lige Zapad fudbaleri Budućnost Krušika su na svom terenu igrali nerešeno 0-0 sa Mladim radnikom iz Požarevca. Izabranici Predraga Simića će zasigurno dugo žaliti što nisu osvojili ceo plen jer su bili bolji, posebno u drugom poluvremenu kad je David Starčević, između ostalog, imao veliku priliku da savlada Mladenovića. I to sve, uz činjenicu da su Valjevci više od 50 minuta igrali sa igračem manjem zbog isključenja Đermanovića.

BK-MR1
Udarac centarfora Budućnost Krušika, Stojanovića (crveni) je izblokirao Lazar Đorđević dok golman Mladog radnika, Mladenović prati akciju

Pred oko 400 gledalaca viđena je ravnopravna igra u prvih 45 minuta. Domaćin je imao dve prilike u kojima je akter bio brzi Strahinja Krstić ali je njegov udarac iskosa sa leve strane u 11. minutu otišao pored stative gola gostiju. Sedam minuta docnije Starčević je tukao sa petnaestak metara ali je lopta zakačila nekog u odbrani Mladog radnika i postala lak plen Mladenovića. Najbolju priliku u ovom delu je Budućnost Krušik propustila u 35. minutu kad je Krstić, koji je često bio meta grubih startova Požarevljana, pokušao da iskoristi nesporazum Živanovića i Nedovića i za trenutak stigao do lopte pre njih ali je golman gostiju bio siguran sprečivši pogodak Valjevaca. Inače, Mladi radnik je u završnici prvih 45 minuta bio nadmoćniji sa dužim posedom lopte a četiri minuta pre odlaska u svlačionicu je mogao i da povede. Naime, posle kombinacije po levoj strani, Ristić je bio u veoma dobroj situaciji u šesnaestercu domaćina, praktično sam pred Markovićem. Tukao je iskosa sa leve strane u dalji ugao ali se lopta volšebno odbila od stativa i stigla u naručje golmana Markovića.

Sjajno fizički pripremljeni, domaći igrači su se odlično branili u nastavku utakmice ne dozvolivši gostima da materijalizuju igrača više. Osim jedne šanse u poslednjem minutu utakmice, Mladi radnik nije bio u stanju da nadmudri odbranu Valjevaca koji su, sa druge strane, propustili nekoliko velikih prilika i bili oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac u 87. minutu kad je Strahinja Petrović igrao rukom u kaznenom prostoru Požarevljana.

BK-MR2
Petar Petrović je bio viši u skoku od Drecuna posle čega je Starčevića imao najbolju priliku na utakmici.

U 58. minutu je David Starčević bio u izglednoj situaciji ali je bio leđima okrenut prema golu Mladog radnika i nije mogao da uputi udarac. Stojanović, koji se puno trudio, je u 67. minutu uspeo da zbuni odbranu Požarevljana ali je njegov šut Lazar Đorđević izblokirao i poslao loptu u korner. Najveću šansu je imao David Starčević koji je u 71. minutu bio sam pred Mladenovićem posle jednog nebeskog skoka Petra Petrovića koji mu je spustio loptu kao na tacni. Starčević je uputio udarac ali je Mladenović odbranio. Najzad, isti igrač je posle efektne akcije sa Isidorovićem po levoj strani, ušao sam u kazneni prostor Mladog radnika ali je bio sebičan i pokušao iz teške situacije da savlada Mladenovića mada je imao daleko bolja rešenja. Čuvar mreže gostiju je i ovog puta bio na mestu.

Treba pomenuti i nesigurnog arbitra Filipa Živkovića iz Kraljeva koji je imao neujednačen kriterijum i svojim odlukama je često iritirao posetioce na stadionu kao i domaću klupu.

U idućem kolu Budućnost Krušik igra protiv FAP-a u Priboju na Limu.

Stadion: “Park Pećina”, Gledalaca: 400. Sudija: Filip Živković (Kraljevo). Žuti kartoni: Milovanović, Ivanović (Budućnost Krušik), I. Đorđević, Živanović, Ristić (Mladi radnik). Crveni karton: Đermanović u 39. minutu (Budućnost Krušik).

BUDUĆNOST KRUŠIK: Marković, Ivanović (od 90. Đorđević), Ristovski, Martinović, Stojanović (od 74. Panić), Starčević (od 89. Pavić), Isidorović, P.Petrović, Milovanović (od 46. Ranisavljević), Đermanović, Krstić (od 46. Jakovljević).

MLADI RADNIK: Mladenović, I. Đorđević (od 76. Marković), Živanović, Drecun, L. Đorđević, Janković Ristić, Dimitrijević, Nedović (od 46. Sokolović), Radojković (od 46. Pantić), S.Petrović.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *