Press "Enter" to skip to content

Počeli radovi na izvorištu Orlovac u Osečenici, projekat vredan 58 miliona dinara

U mioničkom selu Osečenica počeli su radovi na izvorištu Orlovac čime će se značajno unaprediti kvalitet vodosnabdevanja u Brežđu, Osečenici, Toliću, Paštriću, Ključu, Radobiću, varoši i selu Mionica. Projekat vredan oko 58 miliona dinara zajednički finansiraju Evropska unija i opština Mionica, a kroz program poslovne infrastrukture.

ORLOVAC PROJEKAT.00_37_48_09.Still010

– Kao što smo i najavili, počeli smo sa radovima na rekonstrukciji izvorišta Orlovac. Ovim projektom smanjićemo 80% gubitaka u mreži, a građani će imati kvalitetnije vodosnabdevanje što je najvažnije. Istovremeno sprovodimo još jedan značajan projekat Ključka vrela kojim ćemo rešiti probleme vodosnabdevanja u još 12 sela. Kada smo govorili da je razvoj Mionice nezaustavljiv proces, upravo smo mislili na ove važne projekte koji će u velikoj meri poboljšati kvalitet života građana –rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica je 2016. godine izvršila promenu cevi, a sa još 900 metara koliko je planirano ovim projektom, azbestnih cevi u ovom vodovodnom sistemu više neće biti.

ORLOVAC PROJEKAT.00_46_35_02.Still025

Neka od mera koje će se takođe sprovoditi u okviru ovog projekta jesu podrška poslovnoj saradnji na regionalnom nivou, obuka i jačenje profesionalnih kompetencija, okupljanja udruženja žena, sajmovi zapošljavanja i dr.

ORLOVAC PROJEKAT.00_40_50_20.Still014

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *