Press "Enter" to skip to content

Počeli radovi na izgradnji novog pogona u Auto-kabelu u Mionci

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove na izgradnji novog pogona u Auto-kabelu koji će proširiti proizvodnju i zaposliti još 300 radnika.

IMG-20230428-WA0013

– Od nekadašnje napuštene hladnjače, zahvaljujući odličnoj saradnji sa nemačkom kompanijom uspeli smo da napravimo fabriku gde ljudi zarađuju za život. Namera kompanije da i dalje ulaže u Mionicu potvrđuje činjenicu da je Mionica postala opština sa dobrim poslovnim okruženjem. Srbija, a uz nju i naša Mionica, menjaju se na bolje i to je vidljivo na svakom koraku. A tome svedoče nove fabrike i nova radna mesta. Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih, manji od 300. Ponosan sam što smo uspeli da osnažimo privredu i smanjimo nezaposlenost, a svakako da ćemo sa novim radnim mestima poboljšati kvalitet života – rekao je Janković.

IMG-20230428-WA0014

“Auto-Kabel” se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije, a u Srbiji posluje od januara 2019. godine. Pored pogona u Mionici posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Kini i Nemačkoj.

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih od 2010. godine značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *