Press "Enter" to skip to content

Počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Banji Vrujci

U četiri naselja u Banji Vrujci krenula je izgradnja kanalizacije za koju je Vlada Republike Srbije izdvojila 1,2 milijarde dinara. U zaseocima Piskavice, Višnje, Krstovo brdo i Ljiški put biće izgrađeno 8,5 kilometara kanalizacione mreže. Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je naglasio značaj realizacije ovog projekta koji predstavlja istorijsku investiciju za opštinu Mionica i Banju Vrujci.

-обилази-радове

– Započeli smo realizaciju projekta na koji su građani Vrujaca predugo čekali. Nije bilo lako pripremiti dokumentaciju i upustiti se u rešavanje ovog problema. Ali danas smo ovde da potvrdimo da smo uspeli i da će stanovnici ovog dela opštine nakon godina i godina čekanja konačno rešiti pitanje kanalizacije, ali i odvođenja otpadnih voda. Pored kanalizacione mreže gradićemo i prečistač otpadnih voda. To nam je zaista potrebno. Banja Vrujci odiše izuzetnom prirodom i mi moramo preduzeti sve mere da je zaštitimo. Ovde je prisutan banjski turizam koji planiramo da unapredimo, a to ćemo uspeti ako pre toga obezbedimo valjanu infrastrukturu – rekao je Janković.

-на-изградњи-канализационе-мреже-у-Бањи-Врујцима

Realizacija projekta „Čista Srbija” kojim je predviđeno izvođenje radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i crpnih stanica, upravo je krenuo iz Mionice, prošle godine, kada su otpočeli radovi na izgradnji mreže u Jasenju, koji su nedavno završeni.

Mreža fekalne kanalizacije u obuhvatiće sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Kovačevića put, Tešanovića put, Kneza Grbovića krak, Kevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Rankovići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak, Valjevski put.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *