Press "Enter" to skip to content

Pobeda Valjeva u odličnoj odbojkaškoj predstavi

Odbojkašice Valjeva su ostvarile četvrtu prvenstvenu pobedu savladavši u 7. kolu Prve lige Srbije solidan sastav Leskovca 98 rezultatom 3-0 (25-22, 26-24, 27-25). Veoma dobra utakmica rivala koji se međusobno odlično poznaju, uzbudljiva odbojka gde su sva tri seta ličila jedan drugom i gde su sva tri rešena u samoj završnici.

VA-LE4

Gošće, koje su u američkom korektoru Alkantari i liberu Grozdanovićevoj imale najbolje pojedinke, bile su čvrst protivnik koji u prvom setu sve vreme bio rezultatski blizu ekipi Rajka Stojanovića. Posle izjednačenog početka, Valjevke su uspevale da kontrolišu rezultat zahvaljujući čvrstom bloku, dobrim idejama Grbićeve u distribuciji napada kao kvalitetnim rešenjima na mreži Matićeve i Ćirićeve. Domaće su u završnici sačuvale prednost od 23-21 i uprkos čvrstim gošćama bile koncentrisane kad je bilo najpotrebnije za vođstvo od 1-0.

VA-LE3

Leskovčanke su u drugom setu preuzele inicijativu i zahvaljujući dobrom servisu držale prednost. Valjevo je imalo velikih problema u prijemu tako da je ulazak u igru Bugarke Suzane Bojadžiske bio pravi potez klupe domaćina u tom segmentu. Izabranice Rajka Stojanovića su u završnici uspele da stignu vođstvo Leskovca da bi od trenutka kada je na semaforu stajalo 17-18, utakmica dobila na kvalitetu i neizvesnosti. Pored Alkantare i Grozdanovićeve, u sastavu gošći se na mreži isticala srednji bloker Đorđevićeva koja je odlično parirala Valjevkama. Ipak, kao i uvek kad je teško. kapiten Bojana Čelić je bila na visini i svojim preciznim smečevima pravila velike probleme gošćama. Kod rezultata 23-21 za Valjevke, navijači na tribinama sale “Studenta” su očekivali da će domaće ovo vođstvo bez problema pretvoriti u prednost od 2-0. Ali, nije bilo baš lako, Alkantara je bila veoma uspešna u smeču pa je na semaforu ubrzo stajalo 23-23. Ćirićeva je potom pogodila za 24-23, Leskovac ponovo poravnava za novo izjednačenje. Na veliku radost domaćih pristalica, Valjevo ne greši u trenucima odluke, prijem Leskovčanki pada i Stojanovićeve devojke osvajaju i drugi set.

VA-LE2

Nije se obeshrabrio Leskovac nakon velike prednosti domaćeg tima. Koristeći mekan servis Valjeva, gošće od početka preuzimaju vođstvo i kontrolišu rezultat. Alkantara i drugarice vode 3-5, 5-7, 6-10 i 9-14. Kad je na servis liniju stala Bojadžiska, domaći tim je živnuo i vrlo brzo je prednost gošći smanjena na 14-15. Bugarka je takođe pogodila jednu važnu dijagonalu ali Leskovac ponovo beži na 14-18. Čelićeva preuzima odgovornost, Grbićeva pakuje dobre lopte u napadu i na semaforu je 17-18. Valjevke bolje serviraju za 18-18 i 19-19 a potom prave sjajnu seriju za 22-19 koristeći neprecizan napad Alkantare. Gošće se ne daju i uspevaju da izjednače na 22-22, zatim na 23-23. Dijagonala Čelićeve donosi Valjevkama novu prednost 24-23 i meč loptu ali Alkantara ne greši za 24-24 da bi Ćirićeva takođe bila uspešna za 25-24. U uzbudljivom finišu domaće devojke imaju jače nerve i stižu do pobede u jednoj od najboljih utakmica u Valjevu od početka sezone.

VA-LE1

U sledećem kolu protivnik Valjevkama je Novi Sad u gostima.

 

SRBIJANKA POKLEKLA U NOVOM DERBIJU DRUGE LIGE CENTAR

Nakon poraza od Kolubare u Lazarevcu prošlog vikenda, odbojkašice Srbijanke su u 7. kolu Druge lige Centar doživele novi neuspeh izgubivši na svom terenu od Lazarevca 2-3 (20-25, 25-21, 15-25, 25-19, 14-16). Domaći tim je pretrpeo novi prvenstveni poraz protiv veoma dobrih gošći koje su zajedno sa Smederevom jedine dve neporažene ekipe u Drugoj ligi Centar. Srbijanka je trenutno na petom mestu sa bilansom pobeda i poraza od 5-2 i 18-9 u setovima. U sledećem kolu izabranice Mila Rakića očekuje još jedan težak rival, ekipa Smedereva u gostima.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *