Press "Enter" to skip to content

POBEDA VALJEVA PROTIV ČVRSTIH ČAČANKI

Odbojkašice Valjeva su u 5. kolu Prve lige Srbije ostvarile planiranu pobedu protiv Borca iz Čačka 3-1 (26-24, 18-25, 25-19, 25-18) u meču sa puno grešaka i preokreta. Na kraju su izabranice Rajka Stojanovića slavile zahvaljujući odličnoj igri iskusne internacionalke Tanje Grbić i pouzdane Bojani Čelić. Prva je sjajno distribuirala igru svog tima protiv čvrstih gošći dok je kapiten pogađala kad je bilo najpotrebnije.

VA-BOR5

Predvođene ubojitim blokerom Simeunovićevom, Čačanke su od početka pokazale da su veoma dobar sastav tako da su povele 3-6, 6-8 i 7-10 koristeći slab prijem i nedovoljno energičnu igru na mreži domaćeg tima. Valjevo je na momente uspevao da odgovori, pre svega preko Bojane Čelić posle čijih uspešnih servisa je stigao do izjednačenja 10-10. Do završnice prvog seta je viđena uglavnom ravnopravna igra u kojoj su se rivali smenjivali u minimalnom vođstvu. Kada je posle servisa Čelićeve domaći tim poveo 21-19, očekivala se laka egzekucija ali su velike greške u prijemu Valjeva i snažan blok Borca omogućile gošćama da vođstvom 22-24 stignu na prag osvajanja seta. Što zbog neiskustva Borca, što zbog velike požrtvovanosti Valjevki, tek domaće uspevaju da se izvuku iz teške situacije i da poenima Matićeve i Rodićeve nekako uzmu taj prvi set.

VA-BOR4

Ovakav epilog posle prvog seta nije obeshrabrio gošće koje su nastavile sa svojom igrom. Pored Simeunovićeve, razigrale su se Isailovićeva, Vujovićeva, Babićeva, Vitorovićeva i ostale tako da je Borac ponovo imao rezultatsku inicijativu. Nakon jednog snažnog bloka Simeunovićeve i Isailovićeve na semaforu je stajalo 10-14. Valjevke je mučio prijem dok su u napadu teško izlazile na kraj sa visokim protivnicama sa druge strane mreže. Domaće su uspele da smanje na 14-15 ali se Borac nije dao i ubrzo je bilo 15-18 posle lukavog “kuvanja” Simeunovićeve. Uspešni smečevi Vujovićeve doneli su Čačankama veliku prednost 17-21 koju su one bez problema pretvorile u izjednačenje u setovima.

VA-BOR3

Ulazak u igru iskusnog tehničara Tanje Grbića, igračice sa zavidnim međunarodnim iskustvom, značajno je podigao nivo igre Valjeva. Posle prekora sa klupe, domaće su zaigrale čvršće na mreži pa je kao rezultat takve igre na semaforu stajalo 6-4 i 11-5. Ipak, Borac se ne predaje i uskoro stiže na poen zaostatka (15-14). Odličnom distribucijom napada Grbićeve, boljim blokom i uspešnim smečevima Matićeve, Ćirićeve i Čelićeve, Valjevo ponovo hvata zalet za 17-14 , 20-14 i 23-17 i na kraju osvaja drugi set.

VA-BOR2

U četvrtom setu je viđena ravnopravna borba i minimalno vođstvo Valjeva. Posle 14-14, došlo je pada u kvalitetu prijema Borca, Grbićeva kreira odlične situacije za poen i na semaforu stoji 18-15. Probudila se Rodićeva, Matićeva nalazi način da prevari blok gošći i Valjevke vode 20-16. Čačanke poslednjim naporom skidaju na 20-18 ali greše u prijemu dok na drugoj strani Ćirićeva odigrava precizno u napadu i domaće stižu do teške ali zaslužene pobede i nova tri boda.

U 6. kolu Valjevo igra protiv Zlatibora u Čajetini.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *