Press "Enter" to skip to content

Plivači “Valisa” okitili se medaljama na Otvorenom prvenstvu Srbije

Plivači “Valisa”, predvođeni trenerom Branislavom Kovačevićem, ostvarili su zapažene rezultate i okitili se medaljama na Otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju, koje je održano minulog vikenda na bazenu Sportskog centra “11. april” na Novom Beogradu. Na takmičenju je nastupilo 374 plivača i 37 klubova iz BiH, Makedonije, Hrvatske, Turske i Slovenije, a učestvovale su i reprezentacije Hrvatske i Turske.

slika-1-3
Plivači “Valisa” sa trenerom Branislavom Kovačevićem na Serbia Open 2022

Najuspešnija takmičarka PK Valis bila je Maša Cvetković, koja je u bila najbolja u apsolutnoj kategoriji i u kategoriji mlađih juniorki u disciplini 800 m slobodno. Maša je  zlatnu medalju osvojila i u disciplini 200 m delfin u kategoriji mlađih juniorki. U disciplini 1500 m slobodno, Maša je bila druga u apsolutnoj kategoriji, dok je u kategoriji mlađih juniorki bila najbolja i u ovoj disciplini. U disciplini 400 m slobodno Maša je stigla do srebra u kategoriji mlađih juniorki.

slika-2-1
Maša Cvetković, najuspešnija takmiarka PK “Valis” na Otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju Serbia Open 2022

Nađa Lazarević je bila treća apsolutnoj kategoriji u disciplini 400 m mešovito. Mešovita štafeta u sastavu: Radojević, Mijailović, Lazarević i Dašković je u disciplini 4 x 100 m mešovito stigla do srebrne medalje. Ženska štafeta u sastavu: Radojević, Terzić, Tomašević i Lazarević ostvarila je isti uspeh u disciplini 4 x 200 m slobodno, dok je muška štafeta u sastavu: Stefanović, Mijailović, Tešanović i Dašković stigla do bronze u disciplini 4 x 200 m slobodno.

slika-3-1
Srebrna medalja za žensku štafetu PK “Valis” u sastavu: Radojević, Terzić, Tomašević i Lazarević

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *