Press "Enter" to skip to content

Planinari „Magleša“ na sve četiri strane

Članovi Planinarsko-smučarskog društva “Magleš“ proteklog vikenda imali su nekoliko zanimljivih letnjih akcija. Desetak planinara bilo je na višednevnoj akciji na Staroj planini. Subota 25.jun bila je rezervisana za uspon na dva vrha ove čuvene planine, Babin zub (1758mnv), koji i vodi ka usponu na Midžor (2169mnv), najviši vrh Stare planine u Srbiji. U nedelju 26.juna, planinari su se odlučili za obilazak jednog od čuvenih slabo pristupačnih vodopada na obroncima Stare planine. Na vodopadu Bigar voda se preliva preko 35 metara rupičastog kamena (bigre), po kome je i dobio ime. Ekipa je u povratku s uspešne akcije, napravila predah u Pirotu i obilasku njegovog starog utvrđenja.

Dvoje planinara PSD „Magleš“, zajedno sa još dvoje kolega iz PK „Povlen“, učestvovali su na 18.Tradicionalnoj akciji „Vidovdanski noćni uspon na Rtanj“. Oko ponoći se kreće na uspon od 14km i na vrh Šiljak (1560mnv) se stiže u ranim jutarnjim satima, odakle se uživa u izlasku sunca.

no

U subotu 25.juna planinari „Magleša“ učestvovali su kao podrška u obilasku i pokazivanju klisure reke Gradac, planinarima iz Novog Sada iz PK „Alma Mons Adventures“.

Jedna članica PSD „Magleš“ vikend je iskoristila za splavarenje Neretvom i boravak na Prenju u Bosni i Hercegovini. Dok je druga uživala u hedonističkoj turi u poseti Sloveniji i njenim čuvenim prirodnim lepotama.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *