Press "Enter" to skip to content

Peto internacionalno Trijenale vizuelne, eksperimentalne poezije i mejl arta izložba

Izložba Petog internacionalnog trijenala vizuelne, eksperimentalne poezije i mejl arta otvorena je 5. decembra 2023. godine u prostoru Muzeja zavičajnih pisaca Valjevo.

IMG_3061

U programu otvaranja su učestvovali recitatori Valjevske gimnazije, članovi „ART grupe AKT“: Danijela Bogojević, Marija Škornički, Milica Ilić Gačić i Danijela Padejski“. U muzičkom delu su učestvovali: Kalina Jovanović i Luka Pavićević (gitare).

IMG_3062

Peto internacionalno Trijenale vizuelne, eksperimentalne poezije i mejl arta je mali, ali značajan jubilej, kako za autore tako i za organizatora i autora ovogodišnje izložbe. Priprema izložbe je zahtevala dosta rada, strpljenja, energije, ali i ljubavi.

Na konkurs za izložbu je stiglo preko 450 radova od 120 autora iz 30 zemalja (Australija, Argentina, SAD, Japan, Nemačka, Srbija, Severna Makedonija, Rusija, Hrvatska, Engleska, Kolumbija, Belorusija, BiH, Brazil, Italija, Kanada , Španija, Belgija, Mađarska, Grčka, Malezija, Uzbekistan, Francuska, Venecuela, Crna Gora, Slovenija, Čile, Meksiko, Ukrajina).

Broj radova koji su pristigli iz raznih krajeva naše zemlje i sveta je rekordan do sada, a učešće grupe najmlađih autora daje novu snagu i neophodnu svežinu.

IMG_3097

Trijenale ove godine se realizuje u okviru projekta Festival „Interkulturalni dijalog kroz srpski i međunarodni umetnički izraz 8“ koji sufinansira Grad Valjevo.

Osnivač trijenala i autor izložbe: Dejan Bogojević

Postavka izložbe: Danijela Padejski i Dejan Bogojević

Organizator: „ART grupa AKT“

Posebno osveženje Trijenala je učešće najmlađih na ovoj izložbi, učenika OŠ „Vojvoda Živojin Mišić“ Rajković, IO Osečenica: Marka Vujića, Tamare Živanović, Nikole Petrovića, Nine Živanović i Jelene Janković (mentor: Dejan Bogojević) kao i učešće Kale Jovanović i Eve Jovanović učenica OŠ „Andra Savčić“ Valjevo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *