Press "Enter" to skip to content

PEKARA BELJIĆ POBEDNIK LETNJEG BASKET TURNIRA U VALJEVU

Na obnovljenom terenu Studenta kraj Ljubostinje posle dužeg vremena ponovo je održan Letnji Basket turnir u organizaciji Sportskog saveza Valjeva. Sjajna podloga, prepune tribine, lepo vreme i odlična košarka su obeležili ovih nekoliko uzbudljivih dana tokom kojih su učesnici demonstrirali sjajan i kvalitetan basket. Brojni gledaoci su uživali i temperamentno bodrili svoje ljubimce.

LBT8
Pobednik Letnjeg basket turnira 2023, ekipa Pekare Beljić

Poslednje finalno veče donelo je najviše uzbuđenja za šta su se prvenstveno potrudile dve najbolje ekipe, Pekara Beljić i Butik Odisej. Pekara Beljić je na kraju trijumfovala nakon što je u finalu rezultatom 2-0 (21-19, 21-20) savladala Butik Odisej u mečevima koji su podigli publiku na noge. Pobednik je stigao do trofeja i nagrade od 80.000 dinara zahvaljujući sjajnom Ivanu Popoviću sa Uba, poznatom srpskom basketašu kome su odlično asistirali David Janković i Igor Ćirković. Oba duela su donela veliku izjednačenost i neizvesnost ali je posebno bilo uzbudljivo u drugom meču kada je Butik Odisej imao pobedu u rukama ali je Popović preciznim šutem van linije 6.75, srušio sve nade ekipe u zelenim dresovima. Za Butik Odisej su nastupili igrači Metalca Marko Bajić i Aleksandar Teofilović koji su pokazali zavidnu preciznost ali su na kraju morali da čestitaju Pekari Beljić. Za najkorisnijeg igrača turnira izabran je David Janković iz Pekare Beljić.

LBT23
Popović (sa loptom) prodire ka košu protivnika pored Bajića koji pokušava da izbegne blok Ćirkovića u finalnom duelu između Pekare Beljić i Butika Odisej

U susretu za treće mesto, ekipa Đorđe Pešić bila je uspešnija od Akva svet Pet šopa sa 21-16 i nagradu od 20.000 dinara je ustupila za lečenje Katarine Čočović. U ekipi Đorđe Pešić su se istakla temperamentna braća Filip i Bojan Bogdanović iz Mionice.

LBT10
Pobednik u konkurenciji kadeta, ekipa Markoni hanting

U nedelju su odigrana i finala u ostalim kategorijama. U konkurenciji juniora ekipa Marabu bila je bolja od Iva vode sa 16-10, dok su kadeti ekipe Markoni hanting nakon nešto više od pet minuta ubedljivo savladali vršnjake iz sastava ASR sa 21-8. U prvom finalu ekipa Članarina je u pionirskoj konkurenciji pobedila Nindža Kornjače rezultatom 13-9. Ranije su održana finala i kod mlađih pionira gde su pobedile Čokoladne bananince, što se tiče veterana slavio je Enel, a u konkurenciji devojčica, najbolji je bio sastav Barbi.

LBT13
Takmičenje u šutiranju trojki

U finalnom krugu u takmičenju u brzom šutiranju trojki, najprecizniji je bio Viktor Šerbula.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *