Press "Enter" to skip to content

Paviljon prilagodio poslovanje borbi protiv COVIDA

Novi podovi, novi veći stolovi razdvojeni ukrasnim paravanima, pored čišćenja i pranja obavljaju i dezinfekciju pribora, kao i svih površina, od radnih i upotrebnih, do dekorativnih, uključujući i zidove – to je nova slika restorana Paviljon sa čije terase se pruža jedna od najlepših panorama sa brda Vidrak prema Valjevu.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Prema rečima Željka Kostadinovića, vlasnika restorana Paviljon, ova godina je čudnija od svih pređašnjih: “Shvatio sam da poslovanje restorana Paviljon moramo potpuno prilagoditi merama za borbu protiv virusa, tako da smo početkom leta menjali način rada. Nije jednostavno, sada su nam kapaciteti smanjeni na četvrtinu, ali svi se trudimo. Od početka radi nas dvanaestoro, prilagodili smo se novim uslovima”.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Već su navikli da na svakih pola sata dezinfikuju radne i dekorativne površine, bezbedonosne barijere, gelendere… Pored pranja i čišćenja, postalo je normalno i da alkoholom dezinfikuju pribor za jelo neposredno pre serviranja. Na sve dodatne obaveze, vlasnik “Paviljona” jednostavno komentariše: “Celokupna bezbednost mi je na prvom mestu, i zaposlenih i posetilaca. Preduzimamo sve neophodne mere, poštujemo pravilnik o uslovima rada u doba Covida 19, da bi naši gosti bili bezbedni, ali i da se oni osećaju prijatno prilikom posete restoranu “Paviljon” kada dođu na kafu, ili ručak”.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Inače, za tekuću godinu u “Paviljonu” su planirali rekonstrukciju. To su i obavili. Međutim, planove su dodatno prilagodili borbi protiv Covida. Konkretno, to znači da je sada kapacitet male sale 14 mesta, a bio je 40.

Pre uvođenja mera, u velikoj sali bilo je 100 mesta, a sada je 28. Zamenjene su stolice i postavljeni novi, veći stolovi prečnika 1,6 metara, tako da je rastojanje i između gostiju za istim stolom veće, a svakog gosta ostvarena je propisana kvadratura. Postavljene su pregrade između stolova, koje su tu prvenstveno radi bezbednosti, ali su i dekorativne, tako da celokupan prostor dobija na intimi, sve deluje toplo, čak romantično, u prijatnim i funkcionalnim separeima.

No, pozadinska priča, koju gosti ne vide, skrivena je u činjenici da su i barijere, kao i renovirane zidne površine, prilagođene efikasnom održavanju i dezinfekciji. Takođe, pređašnje tople podne obloge zamenjene su novim keramičkim modernim površinama. Pored ulepšavanja, prostor sada deluje ekskluzivnije, ali, opet je na prvom mestu bila ideja o bezbednosti i što većim efektima čišćenja i dezinfekcije. Urađeno je i novo osvetljenje koje dodatno ističe dizajn enterijera, kao i funkcionalnost prostora. Neizostavno je navesti da su na svim ulazima postavljene dezinfekcione barijere, kao i bezkontaktne automatske posude za dezinfekciju ruku, tako da svih koji ulaze u objekat to obavljaju, bez dodirivanja bilo kog dela uređaja koji radi uz pomoć senzora.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Takođe, svi posetioci dobijaju gel za jednokratnu upotrebu radi tzv. suvog pranja i ponovne dezinfekcije ruku neposredno pre jela. I prilikom uvođenja ovog novog, bitnog detalja u “Paviljonu” su mislili i o estetskoj strani, tako da je pakovanje ukrašeno logom restorana.

Inače, vlasnik restorana Paviljon naznačava i da je ova godina specifična jer su imali vrlo mali broj organizovanih proslava u periodu od polovine maja do sredine juna, iako su, i uz sklad sa ustanovljenim merama, u mogućnosti da ih održavaju. Ističe da je sada, u obe sale, dozvoljen boravak 42 gosta. Radu uz ograničenje kapaciteta i poštovanje naloženih mera, prilagodili su i otvorenu baštu uz uvođenje muzičkog programa uživo, tako da je proteklo leto 2020. za posetioce bilo veoma prijatno u restoranu “Paviljon” na Vidraku.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Prema Kostadinovićevim rečima, restoran Paviljon sada radi od 8 do 18 časova. Broj telefona je 014/35-20-216 i bolje je najaviti posetu, odnosno rezervisati neophodan broj mesta, izuzetno vikendom za period serviranja ručka. Inače, cene nisu menjane, iste su kao i u periodu pre pandemije, iako su troškovi poslovanja dodatno povećani. No, gosti restorana Paviljon u Valjevu sve to ne primećuju, već prvenstveno uživaju u kvalitetnoj, fino pripremljenoj i lepo serviranoj hrani. I dalje su im omiljena jela teletina, biftek, rolovano belo pileće meso, ramstek, pileći i teleći burito. Cena porcije se kreće od 450 do 900 dinara.

Restoran Paviljon Markova Stolica

U pogledu daljih planova Željko Kostadinović, vlasnika restorana Paviljon, rezimira da će poslovanje prilagođavati aktuelnoj situaciji uz poštovanje propisanih mera jer, ističe, na prvom mestu je bezbednost, svakog gosta i svih zaposlenih.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Potpuno nenametljivo, biva očit trud koji u “Paviljonu” preduzimaju radi bezbednosti, zaogrnute plaštom dekoracije i poboljšane funkcionalnosti prostora uz ljubazno osoblje i prijatan ambijent i otvorene terase, kao i male i velike sale restorana Paviljon u Valjevu.

Snežana Jakovljević Krunić

One Comment

  1. Kety Kety 1. December 2020.

    Kao u oboru 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *