Press "Enter" to skip to content

OTVORENA LETNJA SEZONA U SRC „PETNICA“ – POSETIOCE OČEKUJU RAZNI SADRŽAJI

Koncerti, bioskop na otvorenom, dečje predstave, DJ večeri i noćna kupanja, sportske igre, Igre bez granica, rekreacije za sve uzraste, od najmlađih do pripadnika trećeg doba, samo su neke od aktivnosti koje naše sugrađane očekuju ovog leta u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „Petnica”. Direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis” Željko Ostojić i njegov tim osmislili su brojne aktivnosti kako bi predstojeću letnju sezonu na popularnom „valjevskom moru” koja je zvanično otvorena u četvrtak, 1. juna, učinili što zanimljivijom i primamljivijom interesovanjimaValjevaca, ali i ostalih vernih posetilaca iz okolnih mesta i gradova.

FB_IMG_1685542402021

Prošle godine u SRC „Petnica” registrovano je oko 80.000 posetilaca, a imajući u vidu da deca do osam godina ne plaćaju, kao ni brojne subvencionisane grupacije, procene su da je kroz ovaj kompleks prošlo bezmalo sto hiljada ljudi. Očekivanja uprave su, ukoliko vremenske prilike dozvole, da se te brojke ove godine prevaziđu i da ostrvare jednu rekordnu sezonu.

“Kao i svake godine, čim su nam vremeske prilike dozvolile, krenuli smo u standardne pripreme za početak sezone, uređivanje čitavog kompleksa, štampanje karata, raspisivanje javnih nabavki što je sprovedeno još u februaru, kako bi se svi administrativni poslovi uskladili sa operativom na terenu, za šta je zadužena UFK “Valis” koja, kao indirektan korisnik, upravlja i gazduje SRC “Petnica” preko Grada. Početkom maja, do kada je trajala zimska sezona, skinuli smo balon i u rekordnom roku uspeli da sprovedemo sve da se bazen otvori već 1. juna i da, kao što to nalaže tradicija u Valjevu, mi budemo prvi otvoreni bazeni kada je reč o državnim bazenima u Srbiji. „Valis“ ima higijeničarsku i tehničku službu, ali imajući u vidu koliko je obiman posao čišćenja bazena, morali smo da angažujemo spoljne saradnike koji su obavili specijalizovanu, profesionalnu uslugu čišćenja. Servis pumpi i hidropostrojenja je takođe izuzetno kompleksan i složen proces, ali smo sve na vreme uradili i spremni dočekujemo građane u jednoj, na prvom mestu, zdravoj, a potom i prijatnoj, uređenoj i domaćinskoj atmosferi kako bismo zajedno proveli ovo leto i kako bi svima bio ugodan boravak u SRC „Petnica“, poručuje Ostojić i podseća da Zavod za javno zdravlje sprovodi kontrolu bakteriološke ispravnosti vode, te odgovorno tvrdi da, zahvaljujući činjenici da su oni izuzetno strogi i rigorozni, Petnica ima najčistije bazene u zemlji, sa najkvalitetnijom vodom.

U odnosu na prošlu sezonu, cene ulaznica su povećane minimalno, kako objašnjava dirtektor ustanove, prvenstveno iz potrebe održivosti sistema.

„Ja trenutno zaista hodam po jednoj vrlo tankoj liniji održivosti samog bazena. Cene karata donose određene sopstvene prihode bazenu i koji su neophodni da bi se platile određene službe i agencije, poput na primer lekara čija je satnica do ove godine bila 500 dinara, a sada je 900, dakle povećanje od 90%, a cena ulaznice na bazen nije otišla sa 250 na 500 nego na 300 dinara. Dečja karta je sa 100 poskupela na 200 dinara. Moramo imati u vidu i da postoje subvencije i povlastice ustanove gde deca do osam godina ne plaćaju ulaz, svi vukovci grada Valjeva ne plaćaju ulaz, samohrani roditelji sa dvoje i više dece ne plaćaju ulaz, čak se dešavalo i da samohrani roditelji koji imaju jedno dete podnosu molbu ustanovi i ni jedna molba nije odbijena. Svake godine forimiramo komisiju gde neki mladi, zaslužni sportisti iz grada dobiju od ustanove sezonsku kartu, što ćemo uraditi i ove godine. Da bismo mogli sve to da ostvarimo i na ovaj način nagradimo i stimulišemo mlade, neophodno je bilo povećati cene. Sa druge strane, razume građane da treba doći do bazena, da treba platiti i sladoled, sendvič, kafu, da je jednoj porodici sa svoje dece preko osam godina potrebno preko hiljadu dinara samo da uđu, ali ovo je bilo neminovno. Grad subvencioniše ustanovu i mi smo došli do linije minimuma neophodnog ne da bi ustanova radila i prihodovala, nego da bi se održala. Na mnogim bazenima nije moguće uneti vodu, piće, hranu, ovde je to moguće, a ono što građani treba da znaju je da svako ko se obrati ustanovi za pomoć, ko nije u mogućnosti da priušti dolazak na bazene, neće biti odbijen ukoliko za to nema osnova“, objasnio je Željko Ostojić i otkrio šta je sve sa timom saradnika osmislio za predstojeću sezonu.

IMG-d917b3259ecf6ea79fb3bff80b24c71a-V

„Stručno-pedagoški tim i ja ove godine planiramo da organizujemo koncert nekog popularanog sastava u špicu sezone, sredinom jula, zatim u saradnji sa Centrom za kulturu imamo planove za bioskop na otovrenom i dečje predstave, nadamo se da ćemo uspeti da svake druge nedelje organizujemo DJ veče i noćno kupanje, sa sportskim sektorom planiramo da organizujemo sportske igre „Valisa“ i da pored konvencionalnih sportova (odbojka na pesku, fudbal, basket), ubacimo i zgibove, obaranje ruke, trka sa džakovima. Bićemo domaćini i Seoskih igara, planiramo da napravimo Igre bez granica u okviru Tešnjarskih večeri, da uvedemo i aqvabik za naše sugrađanke, da imamo rekreaciju za treće doba na bazenu… Stručno-pedagoški tim ustanove će i ove godine sprovesti obuku neplivača (koji ne spadaju u kategoriju socijalno ugroženih za koje grad organizuje besplatne škole plivanja). To se pokazalo kao vrlo korisna i kvalitetna aktivnost, kako za neplivače, tako i za one koji plivaju, lepo je organizovano, deca se druže, aktivna su od 8 do pola 11, sa njima rade iskusni profesori“, naveo je Ostojić koji je sa svojim timom ostavio značajnog traga u SRC „Petnica“ za proteklih par godina.

„Generalno, SRC „Petnica“ je živa stvar, koliko god nastojali da sve funkcioniše besprekorno i da predupredite neke neželjene situacije, uvek ostaje mogućnost da nešto iskrsne i napravi problem. Na nama je da damo sve od sebe da sve bude u najboljem redu. Otkada sam na čelu ustanove promene su i te kako vidljive, od same rekonstrukcije ploča, promene podloge do teretane na otvorenom, preko zabavnih tobogana za decu. Mislim da smo moj tim i ja ostavili značajan trag u SRC „Petnica“, ali da ničim nije narušen identitet tog kompleksa. Rado slušam zaposlene u ustanovi, ljude koji su dugo tu, dolaze nam i veterani poput Šneleta, Nebojše, daju savete, mi ih saslušamo i u mnogim situacijama poslušamo i nadamo se da će i ove godine Petnica biti prepoznatljiva kao letnji brend Valjeva“, poručio je Željko Ostojić. Ostaje samo da se nadamo da će vremenske prilike ići na ruku svim njihovim planovima za ovu sezonu!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *