Press "Enter" to skip to content

Otvaranjem izložbe započeto obeležavanje meseca srpskog jezika u Osečini

U saradnji OVC „ Braća Nedić“ i Biblioteke u Osečini u započete aktivnosti u okviru obeležavanja manifestacije „Mart – mesec srpskog jezika“. Tim povodom, u petak, 1. marta u galeriji je svečano otvorena izložba „Moja ćirilica“. Izložbu čine odabrani radovi učenika viših razreda osnovne škole i 30 radova Relje Gačića, učenika VI razreda. Na otvaranju su govorile u ime organizatora profesorka srpskog jezika i književnosti Dragica Puljević i direktorka Bibvlioteke Ana Vasiljević.

429111574_789886819648599_4575260773004104284_n

Podsećamo da je manifestaciju „Mart – mesec srpskog jezika“ pokrenulo 2022. godine Društvo za srpski jezik i književnost Srbije u saradnji sa katedrama za srpski jezik i srpsku književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Namera je da kroz različite aktivnosti popularizujemo školski predmet Srpski jezik i književnost, a da u isto vreme široj javnosti ukažemo na lepotu i izražajne mogućnosti našeg jezika.

Cilj je da ukažemo na značaj negovanja srpskog jezika i jezičke kulture.

Organizovanjem ove izložbe u okviru koje su likovnim tehnikama predstavljena slova naše azbuke uneli smo u kulturni život varoši popularne sadržaje u vezi sa srpskim jezikom i književnošću, sve sa ciljem da dostojno pokažemo da se možemo izražavati bolje i lepše, kao i da možemo znati više o svom i drugim jezicima.

Profesorke likovne kulture Gordana Gladović i srpskog jezika i književnosti Dragica Puljezević predvidele su glasanje publike za najbolji likovni rad. Podsećamo da glasanje kreće od ponedeljka, 4. marta 2024. a da meštani i gosti Osečine izložbu u Galeriji mogu pogledati do kraja marta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *