Press "Enter" to skip to content

Otkrij svoju notu i postani učenik Muzičke škole “Živorad Grbić”

Tradicionalno u junu mesecu valjevska Muzička škola otvara vrata za nove prvake, koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2023/2024. godini. Uz poruku “Otkrij svoju notu!”, ove godine MŠ “Živorad Grbić” raspisuje konkurs za prijem ukupno 133 učenika u prvi razred Osnovne muzičke škole. U Matičnoj školi u Valjevu biće mesta za 91 đaka prvaka, 17 za polaznike u Izdvojenom odeljenju u Mionici, 13 u Izdvojenom odeljenju u Lajkovcu i 12 u Izdvojenom odeljenju u Osečini. Deca uzrasta od 9 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za klavir, violinu, violončelo, gitaru, harmoniku i flautu. Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za klarinet, saksofon, trubu, a od ove godine i za kontrabas. Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek Srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za Solo pevanje devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

Otkrij-svoju-notu-Muzicka-skola-2-768x644

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 22. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs), na kome mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u Osnovnu muzičku školu. Sam prijemni ispit za upis u Osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, u periodu od 5. do 12. juna. u prostorijama Muzičke škole, odnosno u izdvojenim odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

“Muzička škola “Živorad Grbić” je škola koja je i pored činjenice da nije “obavezna”, a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu i Osečini”, kaže direktorka valjevske Muzičke škole mr Suzana Radovanović Perić.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom, a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru. Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: [email protected]!

Otkrij-svoju-notu-Muzicka-skola-3-768x644

U junu mesecu, valjevska Muzička škola organizovaće i prijemni ispit za upis u Pripremni razred Osnovne muzičke škole, a u školskoj 2023/2024. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 75 “pripremnjaka” uzrasta 8 godina i mlađih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici, Lajkovcu i Osečini. MŠ “Živorad Grbić” će tokom maja realizovati promotivnu kampanju sa simboličnim nazivom “Otkrij svoju notu!” na Facebook i Instagram stranici škole kao i na You Tube kanalu škole.

Otkrij-svoju-notu-Muzicka-skola-1-768x644

I ove godine, Koncertna sala škole će polovinom maja biti otvorena i muzikom učenika škole ozvučena kroz realizaciju promotivnih koncerata za sve zainteresovane osnovce uzrasta od 7 do 10 godina, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa osnovnim školama u Valjevu, Mionici, Osečini i Lajkovcu. Maj je i mesec obeležavanja rođendana valjevske Muzičke škole i samim tim idealno vreme za promociju svega onog što smo postali za 69 godina uspešnog trajanja.

Svi majski koncerti u valjevskoj Muzičkoj školi imaće i promotivni karakter, tj. zainteresovana publika će, pored muzike učenika, imati priliku da se kroz promo materijal i živu reč nastavnika, upozna sa muzičkom školom. Ove godine, u cilju što bolje informisanosti budućih učenika i roditelja, 15. maja će u školi biti organizovan i veliki promotivni roditeljski sastanak na kojem će zainteresovano građanstvo dobiti odgovore na temu “Zašto postati učenik muzičke škole?”

Otkrij-svoju-notu-Muzicka-skola-4-768x644

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *