Press "Enter" to skip to content

ORK METALAC LAKO IZAŠAO NA KRAJ SA “TREĆEPOZIVCIMA” IZ TOPOLE

ORK Metalac je zabeležio pobedu na premijeri nove rukometne sezone Prve lige Zapad u Valjevu savladavši Karađorđa iz Topole rezultatom 37-26 (18-10). Duel koji je bio predviđen u 1. kolu protiv Mokre Gore iz Zubinog Potoka još uvek nije odigran usled nemogućnosti ovog kluba da normalno putuje zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

MET-TOP2

Ekipa Dragana Ćaćića, izmenjena i dosta jača u odnosu na prošlu sezonu, lako je izašla na kraj sa veteranima iz Topole od kojih su neki već zagazili u petu deceniji života. Simpatični trećepozivci Karađorđa su dali svoj maksimum ali zbog godina i kratke klupe su imali dosta problema sa mlađom i puno bržom ekipom Metalca. U pozicionoj igri se videlo da su gosti stari rukometni šmekeri posebno Popović, Blagojević i Antić, međutim teško brane kontranapade što su Valjevci obilato koristili postigavši veliki broj golova upravo na ovaj način. U prvih desetak minuta Karađorđe je bio ravnopravan protivnik, kako je vreme odmicalo fizička sprema i brzina su došli do izražaja pa su Valjevci preko Grujičića, Nedeljkovića i Nedića omogućili Metalcu da povede 11-4, 13-5 i 17-10 završivši prvi deo utakmice sa osam golova prednosti.

MET-TOP7

U nastavku je samo bilo pitanje razlike kojom će se ovaj duel završiti. Gosti su se borili u okviru svojih fizičkih mogućnosti ali je Metalac bio pucački raspoložen konstantno držeći visoko vođstvo koje je u 51. minutu dostiglo +14 (33-19) nakon gola Dejana Radovanovića. Odlični golman gostiju Leković je svojim odbranama spasao Karađorđe ubedljivijeg poraza.

MET-TOP10

U sledećem kolu, ORK Metalac ponovo igra kao domaćin protiv Mladosti iz Čačka.

MET-TOP9

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca 30. Sudije Dušan Petrović i Marko Jovanović (oba iz Rače). Isključenja ORK Metalac 14 minuta, Karađorđe 6 minuta. Sedmerci ORK Metalac 3 (1), Karađorđe 4 (3).

ORK METALAC: Zarin 1, Milinković 3, Krunić 1, Grujičić 7, Mandić 3, Nedeljković 7, Radovanović 4, Milovanović 1, Ćaćić 5, Nedić 6.

KARAĐORĐE: Popović 2, Milanović 5, Stefanović 6, Blagojević 7, Antić 4, Đurđević 2.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *