Press "Enter" to skip to content

Opštini Mionica donirano vozilo za usluge socijalne zaštite

Opštini Mionica uručeno je vozilo za unapređenje usluga socijalne zaštite na osnovu projekta „Mobilno post-kovid savetovalište za stanovnike na seoskom području“ koji realizuje Karitas, a finansira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

1677245707515

– Nastojimo da unapredimo oblast socijalne zaštite. Sa Karitasom i GIZ-om imamo dugogodišnju i odličnu saradnju. Razvijamo mere socijalne politike, realizujemo odličan projekat „Pomoć u kući“, a već godinama unazad besplatno uručujemo kolica za bebe, auto-sedišta i jednokratnu novčanu pomoć porodiljama – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

1677245707507

Tatjana Rajniš, menadžer projekta ispred GIZ-a rekla je da je GIZ i ovaj put podržao ovaj projekat u cilju kontinuitea pružanja socijalnih usluga u Srbiji.

– U cilju održanja kontinuiteta pružanja socijalnih usluga u Srbiji za vreme Kovid-19 pandemije, GIZ je finansirao mere za prilagođavanje pružanja socijalnih usluga u odabranim opštinama kako bi se pružio adekvatan odgovor na izazove vezano za pandemiju Kovid-19 – rekla je Rajniš.

Kartias je opštini donirao vozilo, štampač, laptop i čitač kartica.

Uvereni smo da će se kroz realizaciju ovog projekta dugoročno osnažiti rad Centra za socijalni rad, putem nabavke vozila i opreme, kako bi se usluge socijalne zaštite pružale osobama iz društveno ugroženih grupa u kontinuitetu. Važno je da usluge budu dostupne korisnicima i na ruralnom području, iz tog razloga mobilnost pružaoca usluga zaštite je vrlo važna a za tako nešto nabavka vozila je krucijalna – rekao je Miroljub Nikolić, direktor Karitas Šabac.

Opština Mionica dobitnik je i zahvalnice Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ za uložene napore tokom pandemije korona virusa i zalaganje za unapređenje sistema socijalne zaštite.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *