Press "Enter" to skip to content

Održano Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Valjevo, u petak 26. maja uspešno realizovao gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda i stanja.

FB_IMG_1685451959704

Takmičenje je realizovano od 12.30 časova u prostoru kabineta i dvorišta medicinske škole „dr Miša Pantić” koja je bila i zvanični partner u realizaciji ovog važnog događaja. Posle dužeg vremena, imali smo takmičare i u kategoriji podmladak (od petog do osmog razreda) i to učenike osnovnih škola „Desanka Maksimović” i „Milovan Glišić”. Pomenuti učenici su od prošle godine članovi podmlatka Crvenog krsta Valjevo i naša intencija je, da sledeće godine imamo najmanje po jednu ekipu i svake osnovne škole sa teritorije grada, a ako bude kapaciteta i iz seoskih škola. Crveni krst Valjevo je u razgovorima sa predstavnicima valjevskih osnovnih i srednji škola dobio informaciju da postoji interesovanje učenika za savladavanje znanja i veština ukazivanje prve pomoći, ali i za realistički prikaz povreda i stanja. Kako je veliko gradsko takmičenje i veliki logistički zahvat, naravno i priprema ekipa, iskoristli smo višegodišnju saradnju sa medicinskom školom da ove godine realizujemo gradsko takmičenje samo sa aktivnim članovima omladine i podmlatka Crvenog krsta Valjevo, njih oko pedesetak sa nastavnicima i markirantima.

FB_IMG_1685451962315

Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi, ali je podrška svih takmičara jednih drugima možda i još jači utisak. Ova solidarna atmosfera je nekako celo takmičenje pomerila iz kompetitivnog modela više ka prezentaciji veština ukazivanja prve pomoći. Ipak, vredi napomenuti da će pobedničke ekipe iz sve tri kategorije (podmladak, omladina i realistički prikaz) predstavljati Crveni krst Valjevo na međuregionalnom takmičenju u Čačku, 10. juna.

FB_IMG_1685451965598

Poželimo im svima sreću u nadi da će prva pomoć kao vannastavna disciplina u valjevskim školama u oraganizaciji Crvenog krsta doživeti kvalitativnu tranziciju.

FB_IMG_1685451973665

Crveni krst Valjevo se zahvaljuje medicinskoj školi na saradnji, naročito nastavnicima aktiva zdravstvene nege, koji su pripremali takmičenje i prvopomoćaše.

FB_IMG_1685451978951

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *