Press "Enter" to skip to content

Održan 11 VALJEVO OPEN, memorijal Svetlana Radojević

U subotu 11.02.2023 godine po jedanesti put održan je prestižni karate turnir VALJEVO OPEN, memorijal Svetlana Ceca Radojević. Turnir se se održava u organizaciji Karate kluba 014 Valjevo i uz podršku Grada Valjeva i Karate Federacije Srbije.

1676220085405

Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo 24 kluba iz zenlje i inostranstva sa preko 300 nastupa. Pozdravnu reč na turniru i dobrodošlicu svim učesnicima dao je predsednik KK 014 Vladan Živanović, nakon čega se prisutnima obratio predsednik Karate Federacije Srbije gospodin Slavoljub Piper. Turnir je u ime gradonačelnika grada Valjeva otvorio gradski većnik za sport Vlada Mišković, koji je istakao da će Grad Valjevo i u buduće nastaviti u još većoj meri da podržava sport u gradu i da podržava Karate klub 014 Valjevo koji je sigurno najtrofejni klub grada iz godine u godinu.

Od strane Karate kluba zaslužnim pojedincima i ustanovama dodeljene su plakete za doprinos u razboju karate sporta. Plakete su dobili: Grad Valjevo, Karate Federacija Srbije, Vrhovni sudija Momčilo Petrović, treneri Marina Goloskoković, Predrag Branković, Vladan Živanović, Milan Lepojević i Milenko Lukić. Plakete su takođe dodeljene i Milutinu Nešić i Zoranu Mitrović za zasluge iz predhodnog perioda.

Na dva borilišta nastupili su takmičari raznih uzrasnih kategorija, pokazali i demostrirali čari karate tehnike, borili se do poslednjeg atoma snage. Pravo zadovoljstvo je bilo biti na tribinama sportske hale Student i uživati u bravurama takmičara.

Nakon sabranih rezultata najuspešnim klubovima dodeljene su adekvatne nagrade i pehari za generalni plasman. Najuspešni klub na turniru je KK Spartaci, drugu poziciju zauzeo je KK Borac Čačak, dok se na trće mesto plasitao KK Mionica. Najbiđe odličja osvojio je domaći naš klub ali kao pravi domaćini nismo učestvovali u žrebu za dodelu nagrada u generalnom plasmanu.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Vladanom Živanović i trenerski tim KK 014 Valjevo, veoma su zadovoljni organizacijom i posetom na turniru kao i rezultatima koji su postigli takmičari KK 014 Valjevo. Još jednom zahvaljući našem klubu Grad Valjevo je bio prestonica karate sporta u Srbiji. Pohvale koje su stigle od svih učesnika, Grada Valjeva i predsednika Karate federacije, ohrabruju nas da u narednom periodu organizujemo i neki turnir državnog ranga.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *