Press "Enter" to skip to content

Odlikovanje za dr Snežanu Arsenijević

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u čast sećanja na Sretnje koje je u istoriji zabeležilo datume kojima se stvarala moderna srpska država. Zlatna medalja za zasluge  dodeljena je dr Snežani Arsenijević, infektologu Opšte bolnice Valjevo, za izuzetan doprinos u sprovođenju aktivnosti u sprečavanju širenja bolesti Kovid-19. Važan datum u istorijskom, kulturnom i duhovnom smislu, prilika je da se i junaci našeg doba ovenčaju najvišim državnim priznanjima. Ukazom predsednika Republike Srbije odlikovano je 164 pojedinca, ustanova i udruženja.

Dr Snežana Arsenijević, specijalista infektolog, na mestu je načelnika Odeljenja za infektivne bolesti Opšte bolnice Valjevo od 2001. godine. Više od godinu dana maksimalno je posvećena rešenjima u suočavanju sa pandemijom korona virusa, svakodnevno sa svojim kolegama nalazeći najbolja rešenja u suzbijanju virusa i lečenju pacijenata.

Da je zlatna medalja za zasluge otišla u prave ruke svedoče i mnogobrojne reči hvale dr Snežani Arsenijević, upućene od svakoga ko je sa njom imao profesionalni ili lični kontakt ističući pre svega njenu ljudskost i vrline, pored nesumnjive stručnosati i upornosti da se bolest pobedi uprkos svemu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *