Press "Enter" to skip to content

ODLIČNA IGRA METALCA I POBEDA ZA KRAJ PRVENSTVA

ORK Metalac je je na odličan način završio sezonu pobedom nad čačanskom Mladosti u poslednjem kolu prvenstva Prve lige Zapad rezultatom 26-22 (11-10). U interesantnoj utakmici, Valjevci su prikazali kvalitetan rukomet, nadoknadili prednost gostiju sa početka meča a onda čvrstom odbranom i pametnom igrom u napadu obezbedili osmi prvenstveni trijumf.

МЕТ-МЛА11

Iako utakmica nije imala poseban značaj jer su oba kluba ispunili planove zacrtane pred početak lige, malobrojni gledaoci su prisustvovali pravom prvenstvenom duelu sa puno lepih akcija, efektnih šuteva i odličnih intervencija oba golmana. Odbranom 5-1 sa flasterom na Ćaćića, Mladost je bolje otvorila meč dok su u napadu Ristović i Vukosavić bili njazaslužniji za prednost gostiju koja je u 19. minutu iznosila 4-9. Mladi čuvar mreže Čačana, Ostojić je dobro branio a nekoliko puta mu je pomogla sreća jer su stativa i prečka zaustavljale šuteve Mandića, Milinkovića, Marka Ćaćića i Nedeljkovića. Posle minuta odmora koje je tražio trener Metalca Dragan Ćaćić, situacija se promenila jer je domaćin zaigrao bolje u odbrani sprečivši lukavog Miloševića da upošljava svoje saigrače. Sa druge strane, Mandić je lepim akcijama pravio višak omogućivši Nedeljkoviću da sa krila počne da pogađa a raspucao se i Milinković pa je Metalac serijom 7-1 napravio preokret i poveo pred odlazak na odmor.

МЕТ-МЛА4

Valjevci su nastavili u istom stilu u drugom poluvremenu kada je seriju otvorio odlični Nedeljković. Odbrana domaćih je funkcionisala veoma dobro, Ristić je postavio rampu pred svojim golom tako da je prednost Metalca rasla da bi u 41. minutu semafor pokazivao 17-13 za Valjevce posle još jednog efektnog pogotka Nedeljkovića sa krila. Ekipa Dragana Ćaćića je strpljivom igrom u napadu imala vođstvo od 3-4 gola sve do 52. minuta kada je Milošević smanjio na 22-20. Odgovornost su tada preuzeli iskusni Milinković i pouzdani Mandić koji su neodbranjivim šutevima sprečili mogući preokret Čačana dok im je u tome pomogao Ristić svojim bravuroznim intervencijama. Kada je Todorović propustio da u 54. minutu savlada Ristića posle jedne lepe kombinacije gostiju, Nedeljković je bio neumoljiv na drugoj strani za 24-20 i to je bio kraj. Milinković i Marko Ćaćić su u završnici overili zasluženu pobedu Metalca koji je prvenstvo završio na 10. mestu sa 17 bodova, 8 pobeda, 13 poraza i jednim nerešenim duelom. Imajući u vidu probleme koje je valjevski klub imao pred početak lige, na kraju se sve dobro završilo.

Planovi za narednu sezonu će u svakom slučaju zavisiti od finansijske situacije, konkretnije podrške grada i eventualnog nalaženja dodatnih sponzora.

МЕТ-МЛА13

Hala sportova. Gledalaca 30. Sudije Đorđe Petrović i Stevan Živojinović (oba iz Valjeva). Isključenja ORK Metalac 4 minuta, Mladost 6 minuta. Sedmerci ORK Metalac -, Mladost 1(1).

ORK METALAC: Antonijević 2, Milinković 7, Krunić 1, Mandić 5, Nedeljković 6, Marko Ćaćić 5.

MLADOST: Milošević 3, Radošević 1, Vukosavić 7, Ristović 10, Radovanović 1.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *