Press "Enter" to skip to content

Odbojkašice Želje ubedljive u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije

U prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije za odbojkašice, odigranoj sinoć u Hali sportova Lajkovac, Železničar je pobedio TENT sa 3:0, po setovima 25-14, 26-24 i 25-23. Želja je stekao veliku prednost pred revanš meč, koji je planiran za 16. februar u Obrenovcu.

Lajkovačke odbojkašice su potpuno dominirale u prvom setu, da bi u naredna dva Obrenovčanke pružile ozbiljniji otpor, ali nedovoljan da spreče ubedljivu pobedu Železničara. Igrač utakmice je bila Ana Bjelica koja je, osim reprezentativnog kvaliteta, u ekipu unela i dodatnu pozitivnu energiju.

Bjelica je osvojila 23 poena, Batinić 9, Savić 8, Kutlešić 7, Mirosavljević 6 i Perović 4. Statistički gledano, poeni iz napada stvorili su najveću razliku u sinoćnoj pobedi.

Drugi polufinalni duel započeo je pobedom Uba u Staroj Pazovi sa 3:1, koji je opravdao ulogu favorita.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *