Press "Enter" to skip to content

Odbojkašice Srbije u finalu, Uzelac osvojila ključne poene

Pobedom nad domaćinom Holandijom od 3:1 (25:21, 17:25, 25:23, 28:26) reprezentacija Srbije se plasirala u finale Svetskog juniorskog prvenstva za odbojkašice! U borbi za zlatnu medalju naše devojke će sutra od 17.30 u Roterdamu igrati sa Italijom, koja je savladala Rusiju sa 3:0. Prenos finalne utakmice se može pratiti na zvaničnom JuTjub kanalu Svetske odbojkaške federacije Wolleyball World.

U poslednjoj utakmici u četvrtfinalnoj grupi naša reprezentacija je poražena od Italije sa 3:0, koja jeste vrlo jaka selekcija, ali kada se igra za tron svetskog prvaka prethodni rezultat ne mora mnogo da znači.

Opština Lajkovac

Odbojkašica lajkovačkog Železničara Aleksandra Uzelac, iako jedna od najmlađih na parketu, postigla je neke od ključnih poena u završnici susreta. Uzelac je fantastičnim smečevima za svoj tim osvojila 24, 26 i 27. poen.

Opština Lajkovac

Lajkovčanka Stefana Pakić, jedna od najmlađih u našem timu, takođe je dala značajan doprinos velikom uspehu juniorske reprezentacije.

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Tica sa 15, Kockarević sa 14, Osmajić sa 11, Kurtagić sa 10 i Uzelac sa 9 poena.

Ova juniorska selekcija naše zemlje postigla je istorijski uspeh jer će Srbija tek drugi put igrati u finalu Svetskog prvenstva za odbojkašice do 20 godina, mada je 2005. u Ankari srebro osvojila reprezentacija zajedničke države Srbije i Crne Gore.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *