Press "Enter" to skip to content

Obeležavanje Svetskog dana zdravlja

Dom zdravlja Valjevo će, zajedno sa partnerskim ustanovama, u petak 7. aprila sprovesti nekoliko aktivnosti obeležavajući Svetski dan zdravlja.

Poster-SDZ-2023

U skladu sa ovogodišnjim sloganom „Zdravlje za sve” ekipa Službe polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo će od 8 do 10 časova, u saradnji sa Mesnom zajednicom Stave, sprovesti akciju preventivnih pregleda meštana ovog i okolnih sela. U ambulanti Stave zainteresovanim građanima će meriti pritisak i nivo šećera u krvi.

Od 11 časova biće organizovana preventivna zdravstvena akcija na Gradskom trgu, u kojoj će učestvovati predstavnici Patronaže Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje, Medicinske škole i Crvenog krsta Valjevo. Biće postavljeni štandovi sa izložbom i edukativnim štampanim materijalima, a zainteresovanim prolaznicima će biti meren krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Na inicijativu Crvenog krsta Valjevo, u saradnji sa ostalim partnerima, od 12.45 će u Ekonomskoj školi biti organizovana tribina „Reproduktivno zdravlje i prevencija polno prenosivih bolesti“. Predavač će biti dr Duško Antonić iz ginekološke službe Doma zdravlja Valjevo, a namenjena je učenicima druge godine.

Svetski dan zdravlja ove godine je posvećen obeležavanju 75 godina unapređenja javnog zdravlja pod sloganom „Zdravlje za sve”. Ovaj datum se obeležava kao Svetski dan zdravlja od 1948. godine, a ujedno je i dan osnivanja Svetske zdravstvene organizacije. Neki od ključnih ciljeva su obezbeđenje pristupa zdravstvenim uslugama u skladu sa potrebama i univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom, u čemu značajnu ulogu ima unapređenje primarne zdravstvene zaštite.

Molimo vas da propratite akciju na Gradskom trgu – izjave u 11.30 sati.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *