Press "Enter" to skip to content

Novih 15 medalja za bicikliste SPUTNJIK MET 

Na drugom MTB kupu Srbije koji je u nedelju održan na tehnički zahtevnoj stazi Popovica na Fruškoj Gori, biciklisti Valjevskog SPUTNJIK MET osvojili su čak 15 medalja: šest zlatnih, šest srebrnih i tri bronzane! Najviše uspeha imala je juniorska ekipa, a braća Davidov Igor i Stefan su bili maestralni. Igor je taktički mudrom i tehnički besprekornom odličnom vožnjom ubedljivo pobedio u juniorskoj konkurenciji, ali je takođe dostigao i sve Srpske seniore koji su startovali jedan minut ranije, tako da je on apsolutni pobednik velike nagrade Popovica. Stefan Davidov je takođe dobro vozio, ali zbog pada u jednoj krivini na jakoj nizbrdici, izgubio je dosta vremena da se vrati na stazu, pa je morao da se zadovolji trećim mestom. Sa ove dve medalje – u kategoriji juniora osvojeno je ekipno zlato.

IMG-dd1bdd1051a312faa7556b3f02e5ebd4-V
Natalija Vasiljević / foto: [email protected]

U konkurenciji juniorki i kadetkinja – takođe osvojene zlatne medalje! Borbena Đurđina Mirković je trijumfovala kod juniorki, a njena klupska drugarica Natalija Vasiljević osvojila maksimalni broj bodova kod kadetkinja. U trci mlađih kadeta, odlični Lazar Angelovski je stigao do srebrne medalje a zahvaljujući plasmanima oko desetog mesta Marka Ćesarevića i Alekse Nedeljkovića, ekipa BK Sputnjik MET osvojila je bronzanu medalju. U ženskoj konkurenciji, za mlađe kadetkinje sjajna Natalija Kulinčević je osvojila treći stepenik pobedničkog postolja. A veliki uspeh u trci starijih poletaraca ostvario je i mladi Filip Vukmir koji je besprekornom vožnjom, drugi put uzastopno triumfovao u MTB Kupu Srbije. Nakon prošlonedeljne pobede u Kragujevcu, mladi Vukmir je ubedljivo savladao svoje rivale i zasluženo stigao do novog trijumfa, a veliku pomoć u ekipi imao је u svojim klupskom drugu Stefanu Simoviću koji je na cilj stigao osmi što je bilo dovoljno za novo ekipno zlato za Valjevski tim. U konkurenciji poletarki, takmičarke biciklističkog kluba Sputnjik Met osvojile su u ekipnoj konkurenciji srebrnu medalju i to zahvaljujući odličnom nastupu Djurdje Nedeljković koja je bila druga, a talentovana Jovana Jelić je bila peta. U konkurenciji mlađih poletaraca Jovan Starčević je u samoj završnici uspeo da izbori odlično drugo mesto, Luka Simović je bio peti a Vojin Popović sedmi čime je ostvareno drugo mesto za ekipu u timskoj vožnji.

IMG-27a17dd96da0c332f16bca69361e0c3d-V
Foto: [email protected]

U trci početnika Toma Starčević je pokazao da dostojno ide stazama svojih starijih braća i sestre, pa je i zanimljivoj završnici uspeo da na kraju trke zauzme drugo mesto.

Nakon ovih uspeha, mladi Valjevski tim – Sputnjik Met je ponovo potvrdio da je trenutno najbolji klub u zemlji, a iz ovih uspeha proizišli su i novi pozivi za reprezentaciju Srbije, pre svega za Igora Davidova i Stefana Davidova, kao i za Nikoliju Кulinčević i Milu Starčević koji nisu vozile ovu trku zbog nastupa na takmičenjima u svojim školama. Mladi Valjevci će braniti boje Srbije na predstojećoj MTB balkanijadi koja će se za mesec dana održati na domaćem terenu u mestu Vrdnik gde će pokušati da osvoje nove medalje za našu zemlju. Zahvaljujući odličnoj vožnji na Popovici, selektor MTB reprezentacije Srbije odredio je mladog Igora Davidova za sigurnog člana našeg nacionalnog tima koji će već početkom maja nastupiti na Evropskom prvenstvu u MTB u Rumuniji. Ovo će biti prvi nastup jednog od članova biciklističkog kluba Sputnjik MET u 28 godina dugoj istoriji da se nastupi na Evropskom prvenstvu kao biciklista – takmičar. Valjevo nikad nije imalo biciklistu koji se takmičio na Evropskom prvenstvu, a jedini učesnik Evropskog biciklističkog prvenstva bio je upravo trener Igora Davidova – Hadži Zoran Jelić koji je 2014 godine kao sudija sudio seniorsko Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj.

Odličan rad, dobra atmosfera i zalaganje mladih sportista, kao i podrška roditelja, doprineli su ovako dobrim rezultatima već na početnim trkama. Uz dodatne napore i malo više ulaganja, za očekivati je u nastavku sezone i nove uspehe.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *