Press "Enter" to skip to content

NOVI BEOGRAD PREJAK ZA OSLABLJENI VALIS

Valis je u 5.kolu Super lige Srbije bio domaćin izuzetno snažnom sastavu Novog Beograda i doživeo svoj treći prvenstveni poraz rezultatom 8-20 (2-5, 2-5, 3-7, 1-3). Bez povređenog Kovačevića i odsutnih Almasija i Jazdankaha zbog obaveze sa reprezentacijom Irana, ekipa Miloša Sakovića se protiv velikog favorita borila prema svojim mogućnostima ali nije mogla da izbegne visok poraz. Četa Živka Gocića za koju igraju sve sami reprezentativci Srbije, Španije, Grčke, Brazila, Crne Gore i Gruzije, delovala je izuzetno moćno pa i jače ekipe od Valjevaca teško mogu da izađu na kraj sa njom.

VALIS-NBGD1

Gost je počeo izuzetno oštro u odbrani sa sjajnim plivanjem i vrlo brzo je poveo 0-3 golovima Crnogorca Perkovića, Španca Granadosa i Grka Vlahopulosa. Sredivši svoje redove i priviknuvši se na agresivan stil Novog Beograda, domaćin je preko Radanovića smanjio na 2-3 ali su S.Rašević i Martinović ponovo obezbedili Novom Beogradu prednost od tri gola.

VALIS-NBGD2

Na početku druge četvrtine Skupakis i Mandić dižu na 2-7, Bursać sa peterca postiže treći gol za Valis. Munjevitim kontranapadima gost preko Mandića, Vučinića i Vlahopulosa dolazi do visokog vođstva od 3-10 da bi Arsenović u završnici ovog dela igre preciznim udarcem pogodio mrežu golmana Fernandeša za 4-10.

VALIS-NBGD3

Valis je u nastavku zaigrao dosta bolje, koliko je to bilo moguće. Popadić je uspeo da zaustavi udarce gostiju a Anđelić, Pošmuga i Bursać su bili precizni za 7-13. Naravno, kvalitet Novog Beograda ponovo dolazi do izražaja i gost stiže do 7-17 da bi u poslednjem kvartalu potvrdio visoku pobedu.

VALIS-NBGD4

U sledećem kolu, 23. novembra, Valis igra protiv Radničkog u Kragujevcu.

VALIS-NBGD5

Bazen SRC”Petnica”. Sudije: Nišavić i Pilić. Isključenja: Valis 5, Novi Beograd 2.Peterci: Valis 3 (3), Novi Beograd 2 (2).

VALIS-NBGD6

VALIS: Popadić, Šofranac, Ruvenhorst, Bursać 2, Arsenović 1,Obradović, Radanović 2, Gavrilović, Pošmuga 1, Baucalo 1, Gavrilović, Mitrović, Anđelić 1. Trener: Saković.

NOVI BEOGRAD: Filipović, S. Rašović 4, Mandić 3, Granados 3, Vučinić 3, Ćetković, Drašović 1, Martinović 1, Perković 1, Vlahopulos 2, Skupakis 1, V.Rašović 1, Fernandeš, Šušiašvili. Trener: Gocić

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *