Press "Enter" to skip to content

NOVA POBEDA VALJEVA U ODLIČNOJ UTAKMICI NA “STUDENTU”

Odbojkašice Valjeva su u 4. kolu Prve lige Srbije, u sjajnoj odbojkaškoj predstavi, savladale Beograd rezultatom 3-1 (25-18, 18-25, 25-20, 25-7) nakon velike borbe, puno preokreta i briljantno odigranog četvrtog seta.

VA-BG1

Gošće su serijom jakih i preciznih servisa pomalo zbunile ekipu Branislava Rupnjaka na početku i vrlo brzo povele 1-6 tako da je trener Valjeva morao odmah da uzme minut odmora. Ovaj potez se pokazao ispravnim jer su se Valjevke, sa Novakovićevom na čelu, probudile sa njena dva odlična napada za 3-6. Stankovićeva i Lazićeva, u redovima gošći, su odgovorile ali je to bilo za kratko pošto nisu uspele da zaustave sada već pravu ofanzivu domaćeg tima. Razigrala se i Čelićeva pa je Valjevo serijom od 5-0 vrlo brzo stiglo na 12-8 zahvaljujući preciznom servisu, dobroj distribuciji napada i neprobojnom bloku. Nakon još jednog nezadrživog smeča Čelićeve, semafor je pokazivao 16-11 a jasan signal da su domaće na putu da osvoje prvi set, bio je uspešan servis i efektan napad Novakovićeve za 20-13. Pad koncentracije u prijemu Valjevki se odmah osetio jer je Beograd smanjio na 20-16 ali je stigao samo do 18. poena pošto je domaći tim sigurno priveo set kraju i poenom Nikoline Zarić poveo 1-0.

VA-BG2

Gošće odlično otvaraju drugi set i serijom neugodnih servisa vode 2-5, 3-9 i 5-13. Valjevke ne uspavaju da srede prijem, čine puno grešaka i nikako da dođu do svoje igre. Za trenutak smanjuju na 7-14 i posle preciznog servisa Trajkovićeve su na pet poena zaostatka (11-16), međutim Beograd ne ispušta ovu priliku i diže na 11-20. Rupnjakove izabranice se još ne predaju, popravljaju servis i prijem i smanjuju na 18-23 ali nemaju snage za preokret i gošće zasluženo osvajaju drugi set.

VA-BG3

Osetivši da bi mogle i do većeg plena u Valjevu, igračice Beograda na početku trećeg seta imaju inicijativu i vode 1-4, poenom Lazićeve 5-6 a zatim uspešnim blokom imaju dva poena prednosti (6-8). Valjevo pokazuje da ima karakter, vrlo brzo dobrim servisima Čelićeve i blokom Zarićeve i Pantelićeve poravnava na 10-10 i u naletu stiže do 12-10 uz veliku radost svojih navijača. Gošće su takođe borbene, zrelom igrom na mreži ponovo imaju prednost 12-13 a onda počinje izjednačena borba sve do 15-15. Blok Nikoline Zarić donosi Valjevu minimalnu prednost a potom sledi period izvrsne igre domaće ekipe koja je povela 19-15 posle spektakularno odigranog poena i obostrano sjajnih akcija. Završnica ovog seta je bila uzbudljiva, gošće smanjuju na 20-19, Vujačićeva kuvanjem diže na 21-19, Beograd čini grešku u prijemu i već je 22-19. Neuspešan napad Beograđanki i semafor pokazuje 23-19 i to je kraj jer domaći tim ne greši i zasluženo vodi 2-1.

VA-BG4

U četvrtom setu viđena je briljantna igra Valjevki koje su posle vođstva od 3-2 serijom izvanrednih servisa Bojane Čelić povele 10-2, razbile odbranu Beograda i jasno stavile do znanja gošćama da će tri boda ostati kod kuće. Na terenu je postojao samo jedan tim kome je sve polazilo za rukom tako da je vrlo brzo na semaforu stajalo 19-7. Rupnjak je dozvolio luksuz da ubaci i mlade snage koje su dale svoj doprinos trećoj uzastopnoj prvenstvenoj pobedi zahvaljujući kojoj je Valjevo na četvrtom mestu sa 9 osvojenih bodova.

Već u subotu na programu je veliki komšijski derbi sa Srbijankom i prilika za valjevske ljubitelje odbojke da napune halu “Studenta” i naprave sjajnu atmosferu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *