Press "Enter" to skip to content

NOVA POBEDA KLEKA NA “STUDENTU”- OVOGA PUTA JE PORAŽENO VALJEVO

Odbojkašicama Kleka ove sezone godi boravak u Valjevu jer su nakon pobede nad Srbijankom u 1. kolu Prve lige Srbije od 3-2, ovoga puta, u 8. kolu, nadigrale ekipu Branislava Rupnjaka maksimalnim rezultatom 3-0 (25-22, 25-15, 25-23) potvrdivši svoj kvalitet ali i veliku izjednačenost u ligi gde praktično svako svakoga može da pobedi. Iskusne gošće, predvođene Milinčićevom, Spasojevićevom i Deurićevom su odigrale veoma zrelo kaznivši sve greške oslabljenog domaćeg sastava kome nedostaje ozbiljnije povređena Slađana Pantelić.

VA-KLEK1

Inače, Valjevke su uspevale da se drže do sredine svakog seta a onda su gošće, boljom organizacijom napada i snažnim blokom pravile preokret i bez problema ih osvajale jedan za drugim. Posle izjednačene igre na početku prvog seta, domaća ekipa je uspela da povede 11-10 i 13-12 do momenta kada je na liniju servisa stala Deurićeva. Njene precizne lopte su bile veliki problem za Valjevo, prijem domaćih odbojkašica nije funkcionisao kako treba pa je Klek snažnim smečevima Spasojevićeve uspeo da povede 13-17 i 14-18. Valjevo je pokušalo da stigne ovaj deficit, bilo je šansi za preokret ali su gošće smirenom igrom povele 0-1.

VA-KLEK2

Valjevke su krenule odlučnije u drugom setu, dobrim napadom su povele 4-1 i 6-3. Do vođstva Valjeva od 10-8 sve je bilo dobro ali je Klek potom popravio blok, razigrala se Valjevka Nenadovićeva u redovima gošći i serijom 0-5 Klek je poveo 10-13. Na to su se nadovezali problemi u prijemu Valjeva i gošće su došle do prednosti 13-19 kad je Klek, neočekivano lako, stigao do vođstva 0-2 približivši se osvajanju celog plena.

Sličan scenario je obeležio i treći set. Nakon nerešenog rezultata 4-4 na startu, Čelićeva, Zarićeva i Novakovićeva dobrom igrom na mreži donose Valjevu prednost od 9-7 i 11-8. Klek uzvraća preko Spasojevićeve, domaće odbojkašice odolevaju do 12-11 a onda dolazi do novog pada Valjevki, kada Klek pravi preokret i neprobojnim blokom stiže do prednosti 13-16. Do kraja je četa Branislava Rupnjaka pokušavala da povrati inicijativu ali protiv objektivno boljeg i iskusnijeg sastava Kleka to nije bilo moguće i gošće zasluženo nose tri boda iz Valjeva.

U sledećem kolu Valjevo igra protiv Radničkog u Beogradu.

PORAZ SRBIJANKE I NOVA POBEDA VA-014

Odbojkašice Srbijanke su pretrpele poraz u 8. kolu Prve lige Srbije na svom terenu od užičkog Jedinstva 1-3 (25-23, 21-25, 18-25, 21-25) iako su veoma dobro otvorili meč osvojivši prvi set. Ipak, kvalitetniji sastav nekadašnjeg prvaka države na kraju je slavio i zasluženo odneo tri boda. U sledećem kolu Srbijanka igra protiv Rode u Beogradu.

I dok valjevske dame vojuju sa promenljivom srećom odbojkaške bitke u Prvoj ligi Srbije, odbojkaši VA-014 ne znaju za poraz u Drugoj ligi Centar. Valjevci su prebrodili još jedno gostovanje odnevši sva tri boda iz Požarevca gde su u 8. kolu savladali drugu ekipu Mladog radnika rezultatom 3-0 (25-20, 25-16, 25-20).

Sledećeg vikenda u Valjevu je na redu veliki derbi sa beogradskim Železničarom.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *